Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Армія в облозі морозів

Стихія Регіон: Івано-Франківська область 14507 переглядів

Опубліковано - 26.01.2010 14:05 | Всі новини | Версія для друку

Армія в облозі морозів
Армія в облозі морозів
Вже кілька днів поспіль Прикарпаття потерпає від сильних морозів. За даними метеорологічних служб, стовпчик термометра в окремих районах області опускається до позначки мінус 30 градусів за Цельсієм.

Однак незважаючи на такий складний температурний режим, військові частини, розташовані на території Івано-Франківської області, виконують в повному обсязі всі поставлені перед ними завдання, повідомив "Аратту" підполковник Тарас Грень із Західного Інформаційного центру Міністерства оборони України.

- Через низьку температуру всім солдатам строкової служби було видано додаткові ковдри та теплу білизну, - розповів заступник командира 114-ї бригади тактичної авіації з виховної роботи підполковник Олександр Кухарук. – Крім цього, військовослужбовці внутрішнього наряду слідкують за тим, щоб у казармах та робочих приміщеннях була належна температура.

За словами начальника Івано-Франківського військового гарнізону підполковника Геннадія Долгашова, вже в перший день похолодання в гарнізоні було видано розпорядження для всіх військових частин, яке обмежувало проведення заходів на відкритому повітрі. Іншими словами, всі шикування особового складу, розводи на службу будуть проводитись або в приміщеннях, або у дуже скороченому режимі (не більше 10-15 хвилин). Також заборонено перебування військовослужбовців на вулиці без верхньої теплої форми одягу. В період похолодання значно обмежено також перелік робіт, які виконуються військовослужбовцями надворі. А для тих, хто несе службу у варті, видані кожухи та валянки.

Окрема увага приділяється частинам, які дислокуються високо у горах.

- Ми тримаємо на постійному контролі тепловий режим у спорудах військової частини, яка розташована поблизу села Делятин, - наголосив начальник Івано-Франківської КЕЧ району підполковник Валерій Мандзюк. – Адже ця частина розташована високо у горах, де погода і температурний режим дещо складніші, ніж, скажімо, в обласному центрі. Наразі котельня частини повністю забезпечена пальним. І хоча її устаткування та тепломережа вже морально застарілі, вона дає тепло як у військове містечко, так і у житлові будинки, де мешкають родини військовослужбовців.

Наразі завдяки вжитим заходам у частинах Івано-Франківської області не зафіксовано жодного випадку обмороження військовослужбовців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.