Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ВР слухають доповідь генпрокурора про результати розслідування у справі Гонгадзе

Влада 11049 переглядів

Опубліковано - 15.09.2006 12:45 | Всі новини | Версія для друку

Прокурор України Олександр Медведько звітує перед парламентом у справі Гонгадзе.
Прокурор України Олександр Медведько звітує перед парламентом у справі Гонгадзе.
Сьогодні Верховна Рада України заслухала силовиків про результати розслідування справи Гонгадзе. Сенсацій, від них, почути не вдалося.

У Верховній Раді з’явився також колишній майор Державної служби охорони Микола Мельниченко. І вранці він зустрівся зі спікером Олександром Морозом у його кабінеті.

У свою чергу, генпрокурор Медведько закликав Мельниченка передати оригінали своїх записів прокуратурі та дати докладні свідчення слідству. І додав, що майор 5 разів вже був допитаний як свідок, але його свідчення виявилися недостатніми.

За словами Ген прокурора, встановити причетність до цього злочину вищих посадових осіб держави наразі неможливо.

Олександр Медведько, генеральний прокурор України: «Розслідування кримінальної справи протягом тривалого часу, воно не зупинялося, проводився великий обсяг слідчих, оперативних заходів. І для того, щоб відповісти на запитання: хто замовник, хто організатор цього вбивства, треба отримати на це докази».

Анатолій Матвієнко, народний депутат, фракція «Наша Україна»: «Олександр Іванович, з вашої інформації можна було б залишити тільки два слова як підсумок: про те, що злочинний спрут всесильний, а правові органи безвідповідальні і немічні. Є виконавці, є записи. Коли ви проявите характер?»

Олександр Медведько, генеральний прокурор України: «Для того, щоб я проявляв волю, вона повинна спиратися на докази, які є в кримінальній справі, які ґрунтуються при зібрані на кримінально-процесуальному законі. Я оголошував у своєму виступі, чому не можна прийняти рішення. Оскільки немає в нас належного висновку спеціалістів по аудіозаписам, які були здійснені».

А перед виступом Олександра Медведька спікер Олександр Мороз разом із депутатами віддали шану пам’яті Георгія Гонгадзе.

Олександр Мороз, голова Верховної Ради: «Георгія не стало. Кожному з нас відомі причини і наслідки цієї трагедії. Загибель журналіста допомогла прокинутися українському суспільству і дала поштовх розвиткові громадянських свобод нашої країни. Мені теж доводилося працювати з ним. І про нашу співпрацю я зберіг світлі спогади. Шановні колеги, журналісти, гості Верховної Ради, я прошу всіх вшанувати пам’ять Георгія Гонгадзе хвилиною мовчання».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.