Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мороз залишив Крим без фруктів і винограду

Стихія Регіон: Автономна республіка Крим 10637 переглядів

Опубліковано - 1.03.2010 23:35 | Всі новини | Версія для друку

Мороз залишив Крим без фруктів і винограду
Мороз залишив Крим без фруктів і винограду
Цього року сільські господарства Криму зазнають великих збитків через січневі морози, які нашкодили садам і виноградникам. У свою чергу жителі півострова і відпочиваючі залишаться без місцевих фруктів і ягід.

Про це сьогодні на прес-конференції в Сімферополі повідомив міністр аграрної політики Криму Павло Акімов.

За інформацією МінАПК, 25-27 січня в Криму спостерігалося різке зниження температури повітря, яка в залежності від регіону становила від -11 до -25 градусів. При незначному сніговому покриві глибина промерзання грунту становила 7-19 сантиметрів. Заморозки супроводжувалися обмерзанням гілок, що зашкодило багаторічним насадженням.

Найбільш низькі температури спостерігалися в Нижньогірському (-25 градусів), Білогірському і Червоногвардійському (- 22 градуса) районах півострова.

«Пошкоджено багаторічні культури на площі понад 10 тис. га, зокрема плодові - на 4 тис. га, винограду - понад 6 тис. га», - заявили в МінАПК.

Кримською дослідною станцією садівництва встановлена загибель генеративних бруньок абрикосів на 80-100% площах садів, персика - на 50-100%, черешні, сливи та груші - на 20-50%. Пошкоджено понад 500 га лаванди.

Найбільше постраждали сільгосппідприємства Бахчисарайського, Червоногвардійського, Сакського і Сімферопольського районів. У цих районах загибель центральних бруньок зимуючих вічок склала 80-95%, пошкоджені помітні бруньки.

За оцінками МінАПК, збиток заподіяний морозом становить близько 44 млн. гривень.

Як ми повідомляли раніше, аналогічне аномальне зниження температури до 30-32 градусів на поверхні снігу в січні-лютому 2010 року призвело до масової загибелі виноградників та фруктових дерев в Одеській області.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.