«Всевидюще око»

Автор/джерело -  © Марко ДУКА, «Персонал Плюс»



Дата публiкацiї - 25.09.2006 19:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1016

Такий масонський знак зображено на новій українській банкноті півтисячного номіналу. Малюнок у вигляді ока розміщено ліворуч на тильному боці купюри.

Інформація із сайту російських масонів: «Важливий символ масонського храму — всевидюще око або Промениста Дельта. Зазвичай його розміщують у східній частині храму, по обидва боки її — Сонце (ближче до півдня) і Місяць (ближче до пів­ночі). Промениста Дельта — трикутник, всередині якого зображено око — знак просвіти або принципу свідомості, тобто — всевидяче око. Промениста Дельта нагадує нам про те, що у кожного масона є своя масонська зірка, яка світить йому в праці й спрямовує до пошуків».

Тепер вона світитиме всім, у кого в руках опиниться 500-гривнева банкнота. Досить промовиста асоціація. Адже для тих українців, які отримують мінімальну зарплату або ж адекватну прожитковому мінімуму (звісно, офіційному — бо ж насправді спробуй на нього прожити), така перспектива не світить. Та й для тих, хто отримує 1,5—2 тисячі гривень, не має нагальної потреби платити п’ятсотгривенними. Зрозуміло, така банкнота передбачена для тих, чиї кишені та гаманці розпирає від сто- та двохсотгривенних «папірців». Тобто тим, кому б не завадило опинитися в полі зору «всевидющого ока» іншого плану — податківців та прокуратури.

“Піфагоровий трикутник” чи “Всевидюще око” “Нового порядку на століття”?

Від "Аратти": Зазирнувши на офіційний сайт Національного банку України, ми прочитали наступний опис банкноти номіналом 500 гривень на сайті

Фон центральної частини зворотного боку банкноти утворює зображення будівлі Києво-Могилянської академії, колір якого переходить від зеленого до синього. Під зображенням, ліворуч, розташовано напис “Київ 2006” зеленого кольору. Над зображенням будівлі, правіше від середини, розташований декоративний елемент у вигляді негативного зображення печатки Києво- Могилянської академії, яка застосовувалась у ХVІІІ столітті. Зліва від будівлі розміщено графічне зображення авторського малюнку Григорія Сковороди до його творів (“Піфагоровий трикутник” у який Г.Сковорода вкладав глибокий символіко-філософський зміст).

«Novus Ordo Seclorum»

Свою точку зору висловив сайт ОБКОМ.

Дивує інше, чому Нацбанк України не помістив на банкноте в 500 грівень напис «Novus Ordo Seclorum», тобто «Новий порядок на століття», як це зробили американці?

І, взагалі, на що натякнув нам всім НБУ? На те, що Киево-могилянка є масонським учбовим закладом, або те, що економіка України вже повністю знаходиться під контролем масонів?

І чому спікер парламенту Олександр Мороз мовчить у зв'язку з цим? Адже він не так давно з таким запалом викривав членів українського масонського ордена Св. Станіслава, в якого входять більшість його нинішніх колег по парламентській урядовій коаліції.


Деякі думки з цього приводу висловлені учасниками нашого форуму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.