Хто буде мером Луганська: сьогодні об’явили регіонала, а завтра?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.11.2010 11:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12051

Луганська міська виборча комісія за результатами виборів зареєструвала мером Луганська члена Партії регіонів Сергія Кравченка.

Про це йдеться в постанові міськвиборчкому 04/119, опублікованому на сайті Луганської міської ради. Також міськвиборчком за підсумками виборів зареєстрував депутатів Луганської міської ради VI скликання у кількості 76 осіб.

Як відомо, в Луганську виникла спірна ситуація з виборів мера. На цю посаду з мінімальною перевагою голосів претендували Кравченко і представник Комуністичної партії України Спиридон Кілінкаров.

Спочатку Луганський міськвиборчком оприлюднив офіційні дані, згідно з якими мером Луганська став Кравченко, який обійшов суперника з перевагою в 21 голос. Проте в КПУ цю перемогу не визнали і заявляли про фальсифікації.

8 листопада Луганський окружний адміністративний суд зобов'язав міську територіальну виборчу комісію внести зміни в підсумковий протокол про результати голосування - у такому випадку переміг би Кілінкаров з перевагою в 22 голоси.

Як повідомив Кілінкаров, тервиборчком скерував позов до Донецького адміністративного апеляційного суду на рішення Луганського адміністративного суду. Проте 9 листопада Жовтневий районний суд Луганська затвердив постанову, якою скасував рішення старшого слідчого прокуратури про порушення кримінальної справи за фактом підробки виборчих документів на дільницях 138, 139, 141 у Луганську.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.