Мешканці Василькова прийшли до Януковича вдруге. З символічним унітазом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.11.2010 18:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12060

Сьогодні мешканці Василькова вдруге пікетували Адміністрацію Президента України з вимогою покласти край фальсифікаціям та забезпечити громадянам їхнє конституційне право обирати місцеву владу.

На вулиці Банковій, перед Адміністрацією Президента України зібралося більше двох сотень протестувальників.

Вони тримали гасла: "Іващенко купив Васильків у Присяжнюка", "Іващенко - не наш мер", "Геть Іващенка з посади міського голови" тощо.

Мітингувальники встановили також сиволічний унітаз з написом: "Вибір-2010. Васильківська ТВК", куди накидали символічні "зіпсовані бюлетені" з призвищем фактичного переможця виборів міського голови Василькова Анатолія Боровика. Тим самим, за словами організаторів акції, вони продемонстрували ставлення до виборців влади столичної області, не без участі якої було спаплюжено вибір громадян і "призначено" мером Сергія Іващенка, який програв вибори.

За словами Боровика, Київська обласна прокуратура вже порушила кримінальну справу за фактом фальсифікації результатів голосування. Вже почалися слідчі дії: за сьогодні, за його словами, слідчі допитали більше десяти свідків.

Наразі Боровику не відомо, чи були вилучені, в якості речового доказу, бюлетені.

Він також повідомив, що у найближчий час буде розглянуто його судовий позов до ТВК про визнання недісним протоколу підрахунку голосів, відповідно до якого Іващенка визнали переможцем.

Виступаючи на мітингу Боровик зазначив, що його вже намагалися і залякати, і підкупити. Він запевнив виборців, що боротиметься за їхній вибір до кінця.

У своєму виступі на мітингу голова міського осередку партії "Фронт змін" Сергій Бірюков повідомив, що у Василькові безкарно діє екстремістська організація, яка безпосередньо пов'язана з Іващенком. За його словами саме ці екстермісти палили та нищили майно опозиційних до Іващенка депутатів міськради минулого скликання, більш того, відчуваючи свою повну безкарність ці "патріоти" винесли смертний вирок Президенту Віктору Януковичу та прем'єру Миколі Азарову.

Бірюков підкреслив, що йому дивно бачити як тепер ті ж самі люди, під прикриттям влади, яка повністю контролюється Партією регіонів, стали депутатами.

Бірюков наголосив, що мешканці Василькова не відступлять від своїх вимог і будуть боротися за свої права і вимагатимуть наведення в місті законності і правопорядку стільки, скільки буде потрібно, аби влада врешті виконала свій обов'язок перед ними.

Сьогодні разом із васильківцями протестувати такох і мешканці села Плесецьке, Васильківського району. Їхній протест також викликаний фальсифікацією результатів голосування по виборах сільського голови.

Наразі, організатори акції протесту наголосили, що подібні акції триватимуть у Києві і Василькові безперервно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.