Для одних телевізійників Черновецький - телепузик, для інших - телепопик

Автор/джерело -  © Володимир ЗАМАНСЬКИЙ



Дата публiкацiї - 19.04.2006 12:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=121

Минулого вівторка на телеканал “Київ” приїхав новий мер однойменного міста. Запізнившись рівно на 35 хвилин, він довго і переконливо говорив колективу, які вони хороші люди і які в них нехороші умови для роботи – не такі, як треба, потрібні кращі. І зарплати в них теж мають вирости. І виростуть.

Володимир ЗАМАНСЬКИЙ - автор та ведучий програми “5 хвилин з Володимиром Заманським” на телеканалі “Київ”

І головне: столичний міський голова запевнив телерадіокомпанію “Київ” в тому, що критикувати міську владу не те що можна, а треба. Бо це на користь міській владі. І він, голова міста Києва твердо запевняє, що ніхто ні за яких умов не буде звільнений з роботи, всі продовжать працювати і працюватимуть без цензури, без опіки і без жодної вказівки з Хрещатика, 26.

Слухати це було б надзвичайно приємно, якби не деякі неприємні обставини.

Напередодні директор ТРК “Київ” Валерій Ткачук звільнив з роботи одного зі своїх заступників і на його місце призначив іншого свого заступника. Після чого Київський міський голова Леонід Черновецький відсторонив від виконання службових обов’язків самого Ткачука, а на його місце призначив тимчасово виконувати директорські обов’язки того самого звільненого Ткачуком заступника.

І відділ кадрів питає в повному розпачі: так кого ж слухати? І чий наказ є головним?

“Головним є мій наказ”, – сказав Леонід Черновецький, і присутні юристи напівголоса висловили з цього приводу прямо протилежні думки – відповідно до того, хто чию сторону представляв.

Тим часом мер продовжив розмову про таланти і здібності колективу ТРК “Київ”. Мабуть, ніколи за своє журналістське, режисерське, звукорежисерське, а також операторське та інженерне життя працівники телеканалу “Київ” не чули від керівництва таких похвал на свою адресу. І мабуть ніколи їм не обіцяли такої свободи слова, совісті, віросповідання, зібрань і всіх інших мислимих свобод.

Щоправда, з боку мера прозвучали й слова критики на адресу Валерія Ткачука, який їх не чув, бо після бурної бесіди з вісниками його відсторонення потрапив у реанімацію з гіпертонічною кризою.

Визнавши проте, що Ткачук в цілому хороший хлопець, мер повідомив: спеціально створена група має перевірити фінансові справи телеканалу. І всі мерські похвали на адресу працівників ТРК “Київ” якось збрижилися і зів’яли.

На те були дві вагомі причини. Перша: канал уже перевіряло контрольно-ревізійне управління. Пережити другу перевірку можна, але краще б не заважали працювати. Причина друга: оскільки перевірка триватиме місяць, працівники бояться, що рахунки ТРК будуть заблоковані, і люди, можливо, не одержать зарплати. Такі чутки ширяють серед наших колег.

Талант керівника не в тому, щоб рішуче спростовувати безглузді чутки. За його керівництва вони взагалі не виникають. І не в тому його талант, що він міцною рукою обриває конфлікти, а в тому, що він їх не допускає.

Схоже, стосунки Черновецького з телебаченням почалися саме з виникнення конфлікту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.