У День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій українські телеканали будуть розважати піпл

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.11.2010 23:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12245

ВО “Свобода” вимагає притягнути до відповідальності українські телеканали “Інтер”, ICTV, СТБ та “Перший Національний канал України” за трансляцію розважальних програм у день жалоби - у День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення притягнути до відповідальності телеканали "Інтер", "ICTV", "СТБ" та "Перший Національний канал України", які 27 листопада 2010 року у День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій, що всупереч забороні, встановленій п.5 правил проведення мовлення у дні жалоби, планують транслювати у своєму ефірі музично-розважальні програми, повідомляє прес-служба об`єднання.

Також Всеукраїнське об'єднання "Свобода" звертає особливу увагу Нацради з питань телебачення і радіомовлення на розпалювання міжнаціональної ворожнечі телеканалом "ІСTV", який у день жалоби – 27 листопада – транслюватиме українофобську кінострічку "Мы из будущего 2", що є порушенням умов видачі ліцензії.

Попри звернення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до керівників телерадіокомпаній з нагадуванням про День пам'яті жертв голодоморів 27 листопада та рекомендації керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 11 червня 2008 року рішенням № 1101, вищевказані телеканали відверто проігнорували такі рекомендації.

Наприклад, на офіційному сайті телеканалу "Інтер" міститься програма телепередач на 27 листопада 2010 року, в якій анонсується концерт Д. Хворостовського та І. Крутого "Дежавю" о 17:45 та Ювілейний концерт гурту "Любе" о 22:25.

На офіційному сайті телеканалу "ICTV" міститься програма телепередач на 27 листопада, де анонсується, що вже о 00:00 годині транслюватиметься розважальна передача "Прожекторперісхілтон", а також українофобська кінострічка "Мы из будущего 2".

І навіть "Перший національний" на своєму офіційному сайті анонсує програму "Наша пісня", що транслюватиметься о 12:10 в День пам'яті жертв голодомору.

Телеканал "СТБ" анонсує трансляцію розважального шоу "Танцюють всі" о 12:55, 15:05 та 16:05 цього ж дня.

Натомість 27 листопада 2010 року дані телеканали не пропонують жодної програми чи фільму, який би стосувався вшанування пам'яті жертв Голодомору.

Транслюючи музично-розважальні та комедійні телепередачі в День пам'яті жертв голодоморів, телеканали цим самим зневажають національну честь і гідність кожного представника української нації.

З огляду на викладені обставини Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вважає політику телеканалів "Інтер", "ICTV", "СТБ" та "Першого Національного каналу України" такою, що посягає на честь і гідність українських громадян, чим порушує ч.1 ст. 3 та ч. 1 ст. 68 Конституції України, де містяться гарантії захисту честі та гідності кожного. Телеканали також порушують положення абзацу 9 ч.2 ст. 2 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", де є норма про недопущення використання телерадіоорганізацій, зокрема для поширення інформації, яка посягає на честь і гідність особи.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає вжити відповідних заходів на виконання положення ст. 3 Закону України "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні", де, зокрема, закріплено обов'язок органів державної влади відповідно до своїх повноважень "брати участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам'яті Українського народу" та "сприяти консолідації та розвитку української нації, її історичної свідомості та культури, поширенню інформації про Голодомор 1932-1933 років в Україні серед громадян України та світової громадськості".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.