Справжнє обличчя українських “політологів”

Автор/джерело -  © «Українська правда»



Дата публiкацiї - 25.10.2006 14:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1256

Українські політологи вважають заборону на в`їзд в Україну російського політтехнолога Глєба Павловського зазіханням на базові принципи демократії, свободи слова і прав людини.

“Ноу-хау” Павловського: Україна поділена на 3 сорти

Про це йдеться у відкритому листі політологів, під яким підписалися Кость Бондаренко, Андрій Єрмолаєв, Ростислав Іщенко, Вадим Карасьов, Володимир Малінкович, Михайло Погребінський, Володимир Фесенко.

"Зрозуміло, що ніяких юридичних причин для такого рішення представлено не було, прес-служба СБУ обмежилася вже звичним посиланням на те, що "діяльність Павловського суперечить національним інтересам України", - зазначається у документі.

"Хто саме і на підставі яких принципів визначає це "протиріччя", звичайно, залишилося невідомим", - додається в листі.

Політологи звертають увагу на те, що можуть не поділяти погляди й оцінки російського колеги: "Більш того, для деяких із нас вони категорично неприйнятні, але заборону на в'їзд у країну політолога Глєба Павловського ми вважаємо небезпечним прецедентом посягання на базові принципи демократії, свободи слова і прав людини".

У той же час вони називають "очевидним провокаційне підґрунтя подібного рішення":

"У момент, коли докладаються зусилля для відмови від конфронтації і налагодження конструктивних відносин з нашим північним сусідом, для низки як і раніше впливових українських політиків, які спеціалізуються на розпалюванні антиросійських настроїв, необхідний інцидент, здатний підірвати ці зусилля або, принаймні, сформувати максимально недружнє тло під час роботи комісії Ющенко-Путін і напередодні можливого візиту Путіна в Україну".

Політологи висловлюють переконання, що "нічого спільного із захистом національних інтересів України подібна практика не має".

"Більш того, заборони на в'їзд політологів і журналістів – пряме порушення норм, прийнятих у європейському співтоваристві і здатне не тільки погіршити клімат україно-російських відносин, але і дискредитувати Україну як країну, що не поважає принципи, яким зобов'язалася слідувати, ставши членом Ради Європи", - додається в листі.

Як відомо, у понеділок прес-служба СБУ повідомила про заборону в'їзду в Україну російському політтехнологу Глєбу Павловському терміном на п'ять років.

Від "Аратти": Ну що ж, - ставши на захист відомого кремлівського українофоба, українські "політологи" відкрили своє справжнє обличчя, - певно не один "шановний дім" не захоче мати справу з подібними представниками ще однієї найдревнішої професії. Як кажуть - хто платить, той і замовляє "7-40". Цікаво, а згідно з класифікацією Павловського, до якого сорту відносять себе підписанти?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.