Що корисно їсти за групами крові

Автор/джерело -  © “Газета по-українськи”



Дата публiкацiї - 21.11.2006 00:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1466

Харчування за групами крові поки що достеменно не досліджено. Дієтологи називають цю теорію новаторською. Але підтверджують, що кров або сприймає, або не сприймає продуктів. Тому, щоб добре почуватися, треба споживати ”свою” їжу.

— Людина має одну з чотирьох груп крові, — розповідає лікар-дієтолог науково-технічного центру ”Віріа” Світлана Фус. — Кров або сприймає, або не сприймає продуктів, які в неї потрапляють. ”Свої” продукти очищають організм, покращують самопочуття, обмін речовин та травлення.

Перша група — м’ясоїди. Але споживати тільки м’ясо не варто. Від нього організм швидко старіє, зауважує Світлана Фус. У меню м’ясоїдам потрібно включати бобові, горіхи та спеції. Цій групі не підходять злакові, молочні та макаронні продукти, а також пшеничний і вівсяний хліб.

Друга група крові — вегетаріанці. Основа їхнього харчування — морепродукти та риба. Добре засвоюються організмом твердий сир, овочі, бобові, горіхи, курятина, соєве м’ясо та м’ясо індички. Більш-менш підходять вегетаріанцям молочні продукти. А тістечка та макарони — не бажані.

Третя група — молочники. Крім молочних продуктів їм у великій кількості можна їсти баранину, м’ясо кроля, мигдаль, оливкове масло та морепродукти. І зовсім не підходять горіхи та супові набори (серце, печінка, нирки).

Найуніверсальніша четверта група — змішана. Таким людям підходять крупи, овочі, фрукти. Особливо корисні — житній хліб, кролятина та індичка. Але не варто їсти свинину та яловичину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.