Портнікова злякала реакція інтелігентів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.10.2011 04:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15530

Реакція деяких українських інтелектуалів та інтелігентів на судовий вирок Юлії Тимошенко лякає.

Віталій Портніков - “Людина, яка вважає, що прем’єра Тимошенко можна несправедливо засудити з політичної доцільності не може бути членом цивілізованого суспільства”

Про це заявив журналіст Віталій Портніков 15 жовтня під час засідання свого політичного клубу у Львові на тему “Чи готові українські інтелектуали брати відповідальність за події у країні?”, повідомляє ZAXID.NET.

«Мене засмучує реакція деяких наших колег навколо того, що відбувається з Юлією Тимошенко. Людина інтелігентна мала би проявити «милість до падших» - цього ми не спостерігаємо», - зазначив Віталій Портніков.

Зокрема, журналіст звернув увагу на спокійну реакцію письменниці Оксани Забужко. Портніков нагадав, що під час справи Бейліса в царській Росії навіть ті письменники, які не приховували свого антисемітизму, проявляли таку «милість» щодо підсудного, бо не хотіли жити в державі, в якій відбувалися такі речі.

«У нас відбувається щось протилежне, що мене просто лякає. Це – втрата моральних орієнтирів», - наголосив журналіст.

Також Віталій Портніков висловив переконання, що людина, котра вважає, що Тимошенко повинна сидіти тільки тому, що вона їй особисто не подобається, нічим не відрізняється від Віктора Януковича, і її не можна вважати суспільно свідомим громадянином і повноцінним членом суспільства.

«Людина, яка вважає, що прем'єра Тимошенко можна несправедливо засудити з політичної доцільності не може бути членом цивілізованого суспільства» - Віталій Портніков.

Своєю чергою історик Ярослав Грицак під час дискусії зазначив, що в Україні роль інтелігенції відіграють поети, і ця ситуація не є нормальною. У зрілих суспільствах, за його словами, поети не можуть говорити про політику, бо виглядатимуть смішно.

Інтелігенція (від лат. intelligentia; рос. интеллигенция — імовірно з пол. Inteligencja) — суспільний прошарок, в широкому розумінні — люди розумової праці, що заняті у різних галузях культури, освіти, науки, охорони здоров'я, виробництва і мають для цього відповідну освіту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.