А вранці вони прокинулися...

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.12.2006 13:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1579

“Наша Україна” має намір ініціювати відставку всього Кабінету міністрів України у зв’язку з нехтуванням законодавства урядовцями, заявив член фракції Михайло Поживанов.

Недопуск Тарасюка на засідання Кабміну – правове свавілля

Він наголосив, що члени Кабміну на сьогодні не виконують указ Президента та рішення Шевченківського райсуду Києва відносно міністра закордонних справ Бориса Тарасюка. "Це такий приклад суспільству, що можна не виконувати законодавство — це вже не керування, це вже панування", - сказав М.Поживанов.

Він також наголосив, що фракція "Наша Україна" буде звертатися і до Президента України з вимогою ініціювати рішення щодо відставки Кабміну. "Якщо він цього не зробить, ми самі внесено відповідний проект рішення", - сказав депутат.

Недопуск Тарасюка на засідання Кабміну – правове свавілля

“Сьогодні ми є свідками безпрецедентного випадку в нашій історії, коли виконавча влада після рішення Шевченківського районного суду, який призупинив виконання рішення Верховної Ради про відставку міністра закордонних справі Бориса Тарасюка, не допустила його до участі на засіданні Кабміну”, - заявив з трибуни Верховної Ради народний депутат В’ячеслав Коваль.

“Антикризова” коаліція показує своє справжнє обличчя. Такі ж свавільні дії вона чинила на виборах Президента в 2004 році, вона їх демонструє і зараз, - підкреслив він. - Вона виявляє абсолютну неповагу до Президента України, до українських законів та суспільства”.

“Не можна уявити, як це не допускати міністра на засідання Кабміну, фактично на його місце роботи, після рішення суду, після указу Президента. Такі дії спрямовані на загострення політичної кризи”, - вважає Коваль.

“Фракція “Наша Україна” заявляє, що залишає за собою право всякими діями відновити ту справедливість, яку визначив Шевченківський районних суд та висловлену в указі Президента України”, - наголосив В’ячеслав Коваль.

Кабмін вважає, що все законно

Міністр юстиції України Олександр Лавринович наголошує на законності постанови Верховної Ради України про звільнення Бориса Тарасюка з посади міністра закордонних справ.

"Звільнення Тарасюка... відбулося у повній відповідності до конституційних норм і регламенту Верховної Ради. Тут все зрозуміло", - сказав О.Лавринович на прес-конференції по закінченню засідання Кабміну

Міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов називає "правовим абсурдом" поновлення Бориса Тарасюка на посаді міністра закордонних справ України, і не виключає, що парламент оскаржить його як у судових інстанціях, так і шляхом повторного голосування.

Коментуючи відмову допустити Б.Тарасюка на засідання уряду, А.Толстоухов сказав, що "ніхто не чинив йому перепон". "Його ніхто силою не зупиняв, йому просто пояснили, що міністерство має бути представлено першим заступником", - сказав міністр Кабінету міністрів.

"Якщо Борис Іванович вважає, що відповідно до указу Президента він продовжує виконувати свої повноваження, то йому ніхто не чинить перепон, і він може прийти в свій кабінет, сісти і думати над тим, що відбувається", - сказав А.Толстоухов. Він також додав, що Б.Тарасюку необхідно задуматися, як сприймуть ситуацію, що склалася, дипломатичні представництва в Україні, а також керівництво зарубіжних країн.

Борис Тарасюк позиватиметься до Кабінету Міністрів

Борис Тарасюк, якого суд поновив на посаді міністра закордонних справ, позиватиметься до Кабінету Міністрів за те, що його не пустили на засідання уряду.

Про це він заявив сьогодні журналістам в Кабміні, після того як його не допустили на сьогоднішнє засідання уряду.

«Ми маємо справу з протиправними діями з боку міністра Кабінету Міністрів і виконуючого обов’язки прем’єр-міністра», - сказав Тарасюк.

Крім того, Тарасюк наголосив, що він пред’явив ухвалу суду та указ Президента України, яким йому доручено продовжувати виконувати свої посадові обов`язки.

«Я буду домагатися того, щоб були забезпечені мої права, як члена Кабінету Міністрів», - сказав Тарасюк, зазначивши, що звертатиметься до суду, який ухвалив рішення про призупинення чинності постанови Верховної Ради України про його звільнення. За словами Тарасюка, формулювання позову - справа юристів.

Тарасюк також повідомив, що вказівку не пускати його на засідання уряду давав особисто міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов. «Головний факт, що мої повноваження - як члена Кабінету Міністрів - підтверджені судом і Указом Президента. В даному разі керівництво Кабінету Міністрів в особі пана Толстоухова та Аазарова діють протизаконно», - наголосив Тарасюк.

Він зазначив, що вже повідомив про цей інцидент Президентові України Вікторові Ющенку і чекає вказівок.

Крім того, за словами Тарасюка, представник Президента в Кабміні Арсеній Яценюк поінформований, і діятиме належним чином на засіданні уряду.

Тарасюк продемонстрував журналістам ухвалу суду та указ Президента України.

Як відомо, 1 грудня Верховна Рада 247-ма голосами звільнила Тарасюка з посади міністра закордонних справ.

Учора Президент України своїм указом доручив Тарасюку продовжувати виконувати обов’язки міністра закордонних справ України.

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення припинити дію ухвали Верховної Ради про звільнення Тарасюка з посади міністра закордонних справ.

Від "Аратти": Цікаво, на ЩО розраховував Віктор Ющенко, коли затверджував нинішній склад Кабміну на чолі з прем`єром, якого ж сам і подавав? Що ЩЕ має статися, щоб Президент зрозумів безглуздість Універсалу Національної єдності, яким "універсальний уряд" і "антикризова коаліція", кажучи літературною мовою - знехтували, а насправді використали за іншим призначенням? Навіщо було городити весь цей безлад, коли у Ваших руках, пан Президент, була доля нинішньої Верховної Ради, яку можна було розпустити ще влітку, вибачитися перед народом (він би тоді зрозумів, так само як зараз не розуміє Ваших дій, а швидше - бездіяльності), НАРЕШТІ організувати БАНДИТАМ ТЮРМИ, громадянам - нормальну систему виборчого права, та УКРАЇНСЬКУ Конститутцію, а не талмуд а-ля Кучма-Медведчук. І вже тоді провести нормальні вибори, та сформувати НАЦІОНАЛЬНИЙ законодавчий орган влади, а не бандитсько-більшовицьку Зраду...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.