Кавказька поразка Кремля

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.07.2012 05:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17877

Абхазія і Цхінвальський регіон офіційно визнані окупованими територіями Грузії тепер і Парламентською асамблеєю ОБСЄ - слідом за урядами ряду держав і Європарламентом.

Термін «окуповані території» внесено до резолюцію «Положення в Грузії», яка була прийнята на пленарній сесії ПА ОБСЄ в Монако 9 липня. Росія на ній опинилася в ізоляції - проти документа виступала тільки делегація Москви, повідомляє Expert Club.

У резолюції виражена підтримка територіальної цілісності і суверенітету Грузії в рамках кордонів, визнаних міжнародним співтовариством. Висловлено занепокоєння гуманітарним становищем біженців з «окупованих територій Абхазії (Грузія) і Південної Осетії (Грузія)», а також «відмовою у праві на повернення в місця їх проживання».

ПА ОБСЄ закликає всі сторони дотримуватися принципів міжнародного права, повністю виконувати Угоду про припинення вогню в Грузії від 12 серпня 2008 року і підвищувати ефективність Женевського процесу «як найбільш всеосяжного міжнародного механізму врегулювання тривалого конфлікту».

При цьому Москву, Сухумі і Цхінвалі закликають забезпечити Місії спостерігачів Євросоюзу «безперешкодний доступ на окуповані території Абхазії (Грузія) і Південної Осетії (Грузія), як це було раніше обумовлено в Угоді про припинення вогню, а також повною мірою співпрацювати з МНЕС».

Також йдеться про необхідність відновлення Місії ОБСЄ в Грузії - продовження мандата якої було заблоковано РФ в 2009 році, поряд з продовженням мандату Місії ООН в Грузії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.