Укарїнська марка визнана однією з найкращих на міжнародному конкурсі

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 18.01.2013 04:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19549

Марка «Український двір» 2011 року випуску перемогла в номінації «Найкращий друк» у 11-му щорічному китайському конкурсі-опитуванні на найкрасивішу зарубіжну марку.

Марка «Український двір» від «Укрпошти» перемогла на престижному конкурсі у Китаї

Як повідомили в «Укрпошті», конкурс проводиться в Китаї щорічно і є дуже популярним у світових філателістичних колах.

У цьому році в ньому взяли участь ряд поштових адміністрацій Європи та світу: Австрії, Албанії, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Кіпру, Куби, Єгипту, Німеччини, Ліхтенштейну, Мальти, Нової Зеландії, Перу, Сінгапуру, Словаччини, Словенії, Швейцарії, Туреччини, Росії.

Серед організаторів і спонсорів конкурсу - Китайська народна асоціація дружби з зарубіжними країнами, провідні філателістичні організації та видавці відомих філателістичних каталогів.

Генеральний директор «Укрпошти» Оксана Плотнікова повідомила, що автором поштового блоку «Український двір» є художник Кость Лавро, який багато років співпрацює з підприємством і створює мініатюри, які неодноразово завойовували престижні українські та міжнародні нагороди.

В Україні перші власні марки з’явилися в часи створення незалежної Української держави в 1918-му році. Після тривалої паузи в радянську епоху українські марки почали знову друкувати з 1991-го року. Зараз у відділеннях "Укрпошти" можна придбати цілі серії поштових марок - наприклад, з малюнками художниці Євгенії Гапчинської, або з зображеннями старих українських маяків на узбережжі Чорного моря.

У 2008 році до 100-річчя провідника ОУН Степана Бандери «Укрпошта» видала пам’ятний конверт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.