У волинських університетах пояснюють, що у них канікули

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 23.01.2013 15:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19597

У Східноєвропейському національному імені Лесі Українки та Луцькому національному технічному університетах уточнили, що їхні студенти на канікулах.

Так, у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки ще у жовтні 2012 року «з метою раціонального використання коштів на енергоносії у зимовий період, оптимізації навчального процесу та раціонального використання аудиторного фонду» було внесено зміни до графіка навчального процесу.

Так, було затверджено, що перший семестр триватиме з 3 вересня до 15 грудня, екзаменаційна сесія - 16 - 31 грудня 2012 р. Канікули для студентів: 1 січня - 10 лютого 2013 року.

Другий семестр планувалося розпочати 11 лютого і він мав тривати по 7 червня, сесія - 10 - 27 червня. Втім, наказом від 14 січня встановлено, що студенти мають вийти на навчання 4 лютого «у зв’язку зі сприятливими погодніми умовами і можливістю забезпечення відповідного температурного режиму в навчальних корпусах». Відповідно семестр триватиме до 31 травня, а сесія - до 21 червня (по суботах у другому семестрі навчання не буде).

«Ми вирішили зекономіти кошти університету, тому трохи змістили сесію. А так, в принципі, майже так само, як і торік. Зарплату ми отримуємо вчасно», - розповіло Тиждень.ua джерело в університеті.

Разом з тим в Луцькому національному технічному університеті повідомили, що усі їхні студенти зараз на навчальній практиці.

«З 1 березня виходять студенти. Зараз вони всі на практиці на підприємствах Волині», - повідомила помічник ректора Тетяна Селівончик. На уточнююче питання, чи йдеться про студентів від першого по останній курс, вона відповіла: «Так, звичайно».

«У нас повністю навчальний процес витриманий. Жодних змін не вносилося. Заборгованостей немає. Всі ми отримали кошти», - повідомила помічник ректора. За її словами, в університеті навчається більше 8 тисяч студентів.

За даними джерел Тиждень.ua, тривалі канікули також - у студентів деяких львівських та тернопільських університетів.

Голова парламентського підкомітету з питань вищої освіти Ірина Фаріон не бачить проблем із такими тривалими канікулами.

«Кожний навчальний заклад визначає собі канікулярний період. Я не бачу в тому жодної проблеми. У них є чітко визначені кредитні години, які має виконати викладач і студенти», - зазначила Фаріон.

«Якщо робити великі канікули, це означає, що можна вчитися влітку. У нас колись у Львові також були великі зимові канікули, пов’язані, здається, з опаленням. Але це жодною мірою не вплинуло на навчальний процес», - сказала представниця ВО «Свобода».

«Інша річ, що вузьколобість Табачника створює певний тимчасовий дискомфорт для мудрих і глибоких людей, яких набагато більше, ніж ті залишки совка у його вигляді», - додала вона.

На думку Фаріон, все, що пов’язано із діяльністю Міносвіти під керівництвом Дмитра Табачника, «може паралізувати діяльність на місцях».

«Але я сподіваюся, що наші місцеві навчальні заклади набагато потужніші, ніж те, що продукує Табачник зі своїм Міністерством освіти у Києві», - зазначила вона.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат, один із лідерів «Батьківщини» Микола Томенко заявив, що «два відомі університети, фактично, закриті з кінця грудня і до середини лютого через «недостачу фінансування».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.