Рада Європи розчарована розслідуванням справи Гонгадзе

Автор/джерело -  © ВВС



Дата публiкацiї - 29.01.2007 23:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2037

Керівник європейської організації, яка наглядає за дотриманням принципів демократії та прав людини, назвав найбільшим розчаруванням від української влади те, що досі не розкрито убивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

Генеральний секретар Ради Європи Тері Девіс сказав, що минуло 2 роки відтоді як нові люди в українській владі пообіцяли швидко завершити розслідування, але результатів досі немає.

В Україні триває напівзакритий судовий процес над звинуваченими в убивстві Ґонґадзе, який почався без виявлення тих, хто наказав убити журналіста.

Розокремлення справ убивць і замовників гостро скритикували вдова і мати Ґонґадзе, а також правозахисники.

Взимку 2005 року, невдовзі після інавгурації, президент Ющенко здивував багатьох сенсаційною заявою, що справу вбивства журналіста розкрито.

Щоправда, згодом з'ясувалося, що йдеться лише про деяких виконавців убивства Ґонґадзе, яких було затримано і передано до суду.

Від “Аратти”: ми неодноразово наголошували, що утаємниченість судового процесу, намагання ГПУ маніпуляціями із законом розділити “виконавців”, організаторів та замовників на наше переконання - пагано прихована спроба вивести з-під відповідальності справжніх злочинців.

А відтак - чим більше триватимуть шахрайські маніпуляції влади, тим зростатиме у суспільстві переконання, що мученицька смерть нашого колеги далеко не остання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.