У США +57. Десятки людей госпіталізовано

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 30.06.2013 19:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21013

У США через небувалу спеку десятки осіб госпіталізовані, в Каліфорнії сьогодні очікується майже 57 градусів за Цельсієм.

Як мінімум, одна людина померла, десятки були вимушені звернутися по медичну допомогу через сильну спеку, яка наблизилася до температурного рекорду майже сторічної давності на заході США.

В останні дні небачена спека спостерігається у штатах Каліфорнія, Невада і в південних районах Арізони. У цих штатах в останні дні температура підвищувалася до 50 градусів за Цельсієм.

У місті Лас-Вегас, штат Невада, померла літня людина, яка жила в квартирі без кондиціонера. Як повідомили медики, тепловий удар посилив стан хворого і призвів до летального результату. Окрім цього, через тепловий удар 34 особи були госпіталізовані напередодні з концерту у Лас-Вегасі, який проходив на відкритому майданчику.

Десяткам людей у сусідніх штатах була також надана медична допомога. В основному через спеку у людей надзвичайна стомлюваність і обезводнення, відзначили медики.

Сьогодні у деяких районах Каліфорнії очікується рекордне підвищення температури, яке може перевищити позначку 56,7 градусів за Цельсієм, що спостерігалася 100 років тому у Долині Смерті - міжгірській западині в районі пустелі Мохаве на півдні Каліфорнії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.