Російські прикордонники вбили 4 українців за 200 кг дешевої тараньки

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.07.2013 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21186

П’ятеро українських рибалок на пластиковому човні, яку перевернув російський прикордонний катер «Мустанг», везли улов в 200 кілограм тараньки.

Прикордонний катер типу «Мустанг»

Про це розповів один з жителів Новоазовського району, передає Цензор.НЕТ.

«Я добре знаю цих людей і капітана, який до останнього тиснув, рятуючись. На нашому човні було два двигуна «Ямаха», що дозволяє максимум розвинути швидкість до 90-95 км/год. А цього мало, щоб піти від махини вагою майже 30 тонн. Шкода, хлопці загинули ні за що - за 200 кг тарані, кожен з рибалок на березі отримав би всього по 100 гривень», - сказав він.

Нагадаємо, вчора ввечері, близько 18.00, в територіальних водах РФ в 8-10 км від українського кордону російський патрульний катер виявив українців. Набравши швидкість до 100 км/год прикордонний катер типу «Мустанг» з водометом і великокаліберним кулеметом після попереджувальної черги почав переслідувати пластиковий човен з п’ятьма рибалками.
Імовірно, росіяни не розрахували маневр і при підході перевернули рибальське судно. За попередніми даними, жертвами російських прикордонників стали четверо жителів села Безіменного (за 32 км від Маріуполя). Ще одному вдалося врятуватися.

Український МЗС офіційно звинуватив Росію у загибелі моряків

Міністерство закордонних справ України вручило ноту тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову щодо інциденту в територіальних водах РФ в Азовському морі, в результаті якого загинули двоє українців.

18 липня 2013 р. до МЗС України викликано Тимчасового повіреного РФ в Україні Андрія Воробйова (Посол РФ в Україні М.Ю.Зурабов перебуває у відпустці) у зв’язку із інцидентом, що стався 17 липня в акваторії Азовського моря за участю катера Прикордонної служби РФ, в результаті зіткнення якого з українським маломірним судном загинуло двоє громадян України. Одного громадянина України врятовано, пошуки ще двох тривають.

Під час зустрічі т.в.о. Міністра закордонних справ України Руслан Демченко висловив глибоке занепокоєння української сторони у зв’язку з діями російських прикордонників та непропорційністю застосованих ними заходів, які призвели до трагічних наслідків, і вручив представнику російського Посольства ноту.

Українська сторона вимагає проведення всебічного та об’єктивного розслідування цього інциденту за участю українських та російських компетентних органів, а також вжиття заходів з метою недопущення повторення подібних випадків у майбутньому.

У відповідь російська сторона висловила співчуття у зв’язку з інцидентом, в якому постраждали українські громадяни, а також запевнила в тому, що з її боку будуть вжиті необхідні заходи з метою забезпечення належного розслідування зазначеного інциденту. Російська сторона також запевнила, що надасть всебічного сприяння лікуванню постраждалих, пошуку зниклих безвісти, а також репатріації тіл загиблих українських громадян.

За дорученням Р.М.Демченка Генеральний консул України у Ростові-на-Дону прибув на місце події з метою забезпечення координації спільних дій компетентних органів України та Росії щодо розслідування інциденту, пошуку зниклих безвісти громадян України, надання допомоги постраждалому та забезпечення репатріації тіл загиблих на Батьківщину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.