Німецький фізик запропонував альтернативну теорію еволюції Всесвіту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.08.2013 21:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21405

Німецький фізик теоретик Крістоф Веттеріх запропонував відмовитися від загальновідомої теорії розширення Всесвіту, якою користується більшість сучасних учених.

Як повідомляє ТСН з посиланням на The Daily Telegraph, Веттер поставив під сумнів явище, відоме як червоне зміщення. Саме воно майже сотню років тому підказало астрономам, що галактики з плином часу все більше віддаляються одна від одної.

За словами вченого, світло, що випромінюється атомами, при втраті їхньої маси, видаватиме той самий феномен, який називають червоним зміщенням.

"Якщо атоми втрачають у масі, то буде спостерігатися червоне зміщення, якщо ж маса атомів зростає, то спектральні лінії змістяться у фіолетову (короткохвильову - ред.) частину спектру", - зазначив Веттер. Виходячи з цього, німецький фізик припустив, що колись маси атомів, імовірно, були меншими, але поступово збільшувалися, що і дало результат спостережень у вигляді червоного зсуву..

Зазначимо, що один із космологів Сент-Едрюсського університету, розробник альтернативної теорії гравітації, прийняв дослідження німецького колеги з усією серйозністю. Про еволюцію Всесвіту він висловився поетично: "Вона як клавіші піаніно, на яких грають від нижнього до верхнього регістру". За теорією Веттеріха виходить, що перша нота "космічного піаніно" була довгою і низькою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.