Прокуратура перевіряє, куди вчора залетів снаряд з військового полігону

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.10.2013 14:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21807

Львівська прокуратура з нагляду за дотриманням законодавства у воєнній сфері проводить перевірку про використання зброї і боєприпасів під час тактичних навчань 1 жовтня на Яворівському полігоні Львівщини.

Як повідомли Радіо Свобода у прес-службі прокуратури, відомостей про те, що за межі полігону потрапив снаряд наразі немає. Триває перевірка.

Військові в коментарі Радіо Свобода припускають, що браконьєри використали момент навчань і заглушили рибу.

Вчора жителі Грушева на Львівщині заявили про вибух снаряда з полігону біля їхнього села. Мешканка Грушева, розташованого за 17 кілометрів від полігону, Надія Смолин розповіла Радіо Свобода, що бачила, як під час навчань стався вибух в озері за півкілометра від її хати. Жінка припускає, що це був снаряд.

На березі були рибалки, які не постраждали, але потужний вибух заглушив рибу в озері. Надія Смолин каже, що через сильні стрільби на полігоні у її будинку тряслись шибки вікон.

«На щастя, що той снаряд влучив в озеро, а не в село. На щастя, що все так обійшлось, ми вже думали, що війна почалась. Особливо потужним був один вибух», – розповіла жінка.

Тактичні навчання на Яворівському полігоні за участю Президента Віктора Януковича вчора тривали півтори години, протягом яких постійно стріляли, вибухали снаряди. Перший постріл зробив сам Президент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.