Луценко помітив, що МВС готується до Майдану-2

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 12.03.2007 12:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2342

Лідер „Народної самооборони” , колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко піддав критиці уряд й правоохоронні органи. За його словами, його політичній силі намагаються перешкодити в проведенні походу на Київ.

Крім того, виступаючи перед журналістами, Луценко висловив побоювання, що прокуратура може вжити проти нього як запобіжний захід - підписку про невиїзд.

Зараз „Народна Самооборона” займається формуванням своїх осередків на місцях. За словами Юрія Луценка, керувати осередками на локальних рівнях будуть люди, котрих оберуть місцеві громади.

Луценко пообіцяв, що до кінця березня „Народна самооборона” сформує список вимог і гасел, під якими відбудеться похід на Київ: „Наприклад, у західних областях України я часто чув вимогу відставки віце-прем‘єра Дмитра Табачника. В Одесі та Херсоні, лунали вимоги щодо ліквідації податкової міліції”.

Юрій Луценко зазначив, що правоохоронні органи вже готуються до того, аби перешкодити проведенню походу. На підтвердження своїх слів Луценко готовий продемонструвати пресі плани міліції щодо позачергової закупівлі бронежилетів, касок і кийків на суму 30 мільйонів гривень.

Луценко назвав це „безглуздим витрачанням грошей”, оскільки краще було б вкласти ці кошти у розвиток системи громадського правопорядку. На його думку, це є яскравим свідченням того, що МВС знову перетворюється на репресивний апарат.

Від “Аратти”: як колишній міністр, пан Луценко не міг не помітити, що МВС і прокуратура за роки незалежності України зазнали найменших змін. Тобто, фактично залишилися у тому стані, який був під час СРСР - репресивного апарату, який використовувався комуністичним керівництвом для здійснення антинародної влади: здійснення масових репресій та екзекуцій населення, забезпечення геноциду й Голодоморів.

Про реформу МВС можна почути тільки розмови та побачити презентації мертвороджених проектів. Бо жодних реальних кроків, спрямованих на демонтаж комуністичної репресивної машини українська влада й досі не здійснила.

І сьогодні сподіватися, що правляча коаліція, до складу якої входить КПУ, розпочне демократичні реформи - це навіть й не наївно, а просто смішно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.