У ГПУ упевнені - Черновіл загинув у ДТП, а Кравченко - зробив контрольний постріл самотужки

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.03.2007 19:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2389

Генеральна прокуратура України не знайшла підтвердження версії убивства екс-голови Народного Руху України В’ячеслава Черновола і вбивства генерала Кравченка.

Як повідомив слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури Ігор Кринін у понеділок на прес-конференції в Києві, у неділю з Польщі був отриманий висновок експертів.

"Відповідно до висновку, незалежна експертиза (яка була проведена в Польщі), підтвердила попередні висновки експертів в Україні, які були представлені", - сказав Кринін.

"Не знайдено підтверджень версії убивства", - зазначив він. Разом з тим слідчий підкреслив, що на даний момент слідчі дії ще тривають і результати будуть оприлюднені наприкінці березня.

Не знайдено також підтверджень насильницької смерті колишнього очільника МВС Юрія кравченка. За словами слідчого ГПУ, його поранення було не сметрельним, а тому, нібито він був при свідомості і зробив другий постріл.

Разом із тим, слідчі так і не встановили де покіний генерал взяв папір і ручку, аби написати посмертну записку. ГПУ також заперечує наявність у нього будь-яких інших тілесних ушкоджень, окрім вогнепальних поранень.

Нагадаємо, Чорновіл загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі в Київській області під Борисполем. Автомобіль, у якому лідер Руху повертався з Кіровограда, на великій швидкості зіткнувся з вантажівкою із причепом яка розверталася.

Ряд політиків заявили про можливості того, що вантажівка на нічній трасі з’явилася не випадково. Слідство встановило, що причиною загибелі Чорновола став нещасний випадок.

Генерала Кравченка знайшла у гаражі мертвим дружина у березні 2005 р. Напередодні Генеральний прокурор Піскун, через ЗМІ публічно викликав його на допит у справі Гонгадзе.

ГПУ вже вдруге закриває справу про загибель генерала за відсутністю події злочину. Після першого такого рішення дружина покійного через суд домоглася поновлення розслідування, як закритого необгрунтовано.

Провідний експерт з вогнепальних поранень головного мозку доктор медицини Поліщук категорично заперечує висновок ГПУ про можливість Кравченка зробити другий постріл, бо після першого, хоча поранення не було смертельним, Кравченко мав миттєво втратити свідомість від больового шоку. І якби не було другого пострілу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.