Як з’ясували науковці, сало виявилося кориснішим за оливкову олію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.11.2015 03:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25776

Фахівці довгий час рекомендували вживати в їжу рослинні олії. Однак з’ясувалося, що при нагріванні вони виділяють велику кількість токсичних хімічних сполук. Ці альдегіди можуть викликати рак, хвороби серця і навіть недоумство.

Смажити на салі краще для здоров’я ніж на рослинній олії

Нове дослідження продемонструвало: корисніше за все готувати їжу на свинячому салі, вершковому маслі або кокосовій олії. До такого висновку дійшли вчені з Університету Де Монфорт після 20 років спостережень, повідомляє The Daily Mail.

Дослідники виявили: риба, що приготовлена на кукурудзяній або соняшниковій олії, містить в 200 разів більше токсичних альдегідів, ніж рекомендується за міжнародними стандартам безпеки. Між іншим, раніше експерти рекомендували віддавати перевагу саме поліненасиченим жирам.

Справа у тому, що при нагріванні всі олії вступають в однакові хімічні реакції. Але поліненасичені жири, що містяться, наприклад, в оливковій олії, виділяють набагато більше токсичних сполук, ніж мононенасичені жири. Насичені жири виявилися найбезпечнішими. Токсичні побічні продукти призводять до таких проблем, як рак, вади розвитку при вагітності, запалення, хвороби серця, виразки шлунка та гіпертонії.

Продукти окислення ліпідів здатні накопичуватися в організмі і чинити негативний вплив на здоров’я через певний час. У першу чергу, вчені рекомендують відмовитися від смаженої їжі. Так, як більшості людей це не під силу, слід вибирати для приготування їжі правильне масло. Наприклад, кокосове. Воно містить до 90% насичених жирів, які безпечні для здоров’я.

Або наше добре відоме сало :)


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.