В Одесі громадянство РФ у половини депутатів міської ради. Як і у мера Труханова

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 4.04.2016 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26339

В Одеській міськраді половина депутатів має російське громадянство, стверджує заступник Саакашвілі. Російські паспорти є у 29 місцевих депутатів і мера міста.

В Одеській міськраді половина депутатів є громадянами Росії. Про це у Facebook повідомив заступник губернатора Олександр Боровик з посиланням на офіцера СБУ.

За його словами, 29 депутатів і міський голова Геннадій Труханов мають російські паспорти. Водночас в минулому скликанні таких депутатів було 23.

"Я закликаю СБУ офіційно підтвердити або спростувати цю інформацію, - написав Боровик. - Я також закликаю СБУ провести розслідування щодо звинувачень, висунутих в ході журналістського розслідування Дмитром Гнапом, в тому числі і про наявність російського громадянства у Труханова".

При цьому заступник губернатора зазначив, що громадяни РФ в органах управління Одеси можуть нести загрозу нацбезпеці.

У мера Одеси знайшли понад 20 офшорних компаній

Мер Одеси Геннадій Труханов має російський паспорт і володіє будівельною компанією РОСТ через офшорні компанії на Віргінських островах. Про це йдеться в розслідуванні Дмитра Гнапа для програми "Слідство.Інфо".



Розслідування базується на матеріалах Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ), в розпорядженні якого виявилися документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca.

Ім’я Труханова неодноразово спливає в документах і листуванні панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca.

Так, наприклад, Труханов є співвласником віргінської компанії Macon Assets Limited, а його донька Катерина Труханова й інший співвласник компанії Андрій Іванчо керують фірмою "СКВО", яка займається будівництвом житлових і офісних приміщень.

Крім Macon Assets Limited, яка фактично є одним з власників престижного житлового комплексу "Арк-Палас" в Одесі, ім’я Труханова та його друзів спливає і в інших віргінських фірмах.

Зокрема, часткою в Corderoy Trading Limited, крім одеського мера і Андрія Іванча, за документами володіє ще й депутат Одеської міської ради Юрій Шумахер, який був обраний за списками партії Труханова "Довіряй справам". А до обрання в депутати, Шумахер був генеральним директором вищезгаданої групи "РОСТ".

Після того, як Труханов і Шумахер стали владою, група "РОСТ" більше отримує бюджетних грошей на ремонт доріг в Одесі, йдеться в розслідуванні.

Ще один житловий комплекс в Одесі на вулиці Прохоровській теж є частиною бізнес-імперії Одеського мера Труханова через іншу офшорну компанію - Hemes Group Limited.

Загалом журналісти нарахували більше двадцяти підприємств, пов’язаних з одеським мером і його найближчим оточенням, але варто звернути увагу, що у всіх реєстраційних документах Геннадій Труханов зазначений не як громадянин України. Він має іншу реєстрацію - російську.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.