З вартості квитка на потяг виключено ціну постільної білизни

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 24.04.2007 02:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2676

«Укрзалізниця» скасувала з 6 квітня обов'язкове включення в ціну залізничного квитка вартість придбання комплекту постільної білизни на всіх залізницях.

Відтепер ця послуга добровільна і поширюється на всі пасажирські вагони поїздів «Укрзалізниці». Про це повідомила прес-служба Антимонопольного комітету.

Виконуючи рекомендації Антимонопольного комітету України, Державна адміністрація залізничного транспорту України врегулювала питання оплати пасажиром послуги за користування постільними комплектами при оформленні квитка.

Наказ Мінтрансзв'язку про нові правила порядку обслуговування громадян на залізничному транспорті, що буде враховувати можливість придбання комплекту постільної білизни, набуде чинності з 1 травня.

Так, аби вартість постільних речей включалася до квитка виключно за бажанням пасажира, «Укрзалізниця» телеграмою від 06.04.2007 року № Ц-2/82 скасувала телеграму від 28.02.2007 року № Ц-2/40, якою запроваджувала обов’язкове включення вартості постелі до ціни квитка на всіх залізницях.

Для врегулювання цього питання на законодавчому рівні, наказом Мінтрансзв’язку від 27.12.2006 року № 1196 затверджено зміни до Правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом. Нова редакція Правил передбачає, що до складових вартості проїзного документу може включатися плата за користування комплектом постільних речей. Наказ Мінтрансзв’язку зареєстрований в Мін’юсті 04.04.2007 року за № 310/13577 і набере чинності з 01.05.2007 року.

«Одержуючи гроші під час розрахунку з пасажиром, касир має запитати чи включати до квитка вартість постільного комплекту і, отримавши відповідь «так» чи «ні», назвати вартість постелі, загальну вартість проїзду тощо. Інформація про ці зміни має бути розміщена у місцях обслуговування пасажирів», - зазначив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

«Укрзалізниця» з 1 березня включила в ціну залізничного квитка вартість придбання комплекту постільної білизни.

Монополіст залізничних перевезень державна компанія «Укрзалізниця» поєднує 6 залізниць.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.