Великобританія піде за прикладом України на дострокові вибори. Але їхній парламент й не думає влаштовувати торги

Автор/джерело -  © ВВС



Дата публiкацiї - 10.05.2007 09:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2803

Прем'єр-міністр Великобританії Тони Блер, як очікується, оголосить сьогодні про плани відходу з поста глави уряду, який він обіймав впродовж 10 років.

Прем'єр Тоні Блер йде сам із посади внаслідок корупційного скандалу у пресі.

Інформацію про те, що Блер зробить заява про своє майбутнє, підтвердили на Даунінг-стріт.

Прем'єр-міністр спочатку озвучить свої плани членам кабінету, а після цього виступить з публічною заявою в своєму виборчому окрузі Седжефілд.

Свого часу Блер пообіцяв своїм виборцям в Седжфілді, що вони першими дізнаються про його плани на майбутнє, коли для цього прийде час.

Нещодавно Блер вже позначив намір покинути пост прем'єра цього року.

Оголошення про дату його відходу дозволить правлячій лейбористській партії почати процес вибору нового лідера партії і - автоматично - нового прем'єр-міністра.

Основним претендентом на цей пост вважається міністр фінансів Гордон Браун.

За словами представника уряду, Блер продовжить повною мірою виконувати обов'язки прем'єр-міністра до того моменту, як приблизно через сім тижнів закінчиться процес вибору його наступника.

За часів Блера лейбористи виграли загальні вибори три рази поспіль.

"Уряд живих мертвяків"

Вчора лідер консерваторів Девед Кемерон назвав Блера главою "уряду живих мертвяків".

На думку Кемерона, партія якого останнім часом зуміла домогтися значних успіхів в очах виборців, уряд "паралізований", а вірні Блеру міністри або покидають свої пости, або просто чекають, коли їх звільнять.

У свою чергу, ліберал-демократи виступають з ініціативою звернутися до королеви із закликом розпустити парламент і призначити нові загальні вибори.

На їхню думку, Блер не виконав обіцянки не покидати пост прем'єра до закінчення третього терміну на чолі уряду. Крім того, вважають ліберал-демократи, наступник Блера повинен заручитися підтримкою народу на управління країною.

Колишній британський міністр Пітер Мандельсон, що є зараз комісаром ЄС по питаннях торгівлі, відкинув твердження про те, що в останні тижні перебування на посаді прем'єра Блер буде "кульгавою качкою".

"Він йде за власним бажанням. Він робить цей в той момент, який, на його думку, є відповідним для країни, для уряду", - заявив Мандельсон.

Від “Аратти”: корупційний скандал, який примусив британського прем'єра на дострокові вибори вибухнув у пресі відносно нещодавно. При тому він не торкнувся глави держави - королеви. Але, навіть не намагаючись за допомогою правосуддя чи адмінресурсу довести протилежне, - він йде у відстваку, що тягне позачергові вибори. Йде - не апелючи ні у Раду Європи, ні, навіть, українським парламентарям.

В Україні більшовицька коаліція публічно і неодноразово сплюндрувала Конституцію. Коли нахабність коаліціянтів перейшла всі межі, після сто першого китайського попередження, Президент таки розпустив парламент.

Але що характерно, двічі не судимий прем'єр, обраний більшовиками не тільки не заявив одразу ж про свою відставку - він й надалі у наглий спосіб плює на законодавство, блокуючи фінансування виборів. Але при тому вважаючи себе демократом і європейцем.

Цікаво що думають насправді справжні, не більшовицькі й не донецькі європейці, до яких апелюють політикани кучмівського розливу?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.