У столиці йде віна за землю. Мер Черновецький робить вигляд, що нічого не знає

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.05.2007 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2817

Вчора, на територію київського гаражного кооперативу №4 увірвалися працівники в одязі з емблемами Національної будівельної компанії, заблокувавши вхід.

Як з’ясувалося, що на місці гаражів хочуть будувати паркінг. Охорона майбутнього будівництва заблокувала вхід у кооператив. Кілька десятків молодих людей, одягнених у чорну форму без розпізнавальних знаків, стояли біля воріт.

Власники гаражів не мали змоги зайти, навіть щоб забрати свої речі. Від безвиході люди пішли на відчайдушні дії - перекрили дорогу і трамвайні колії. Кооператив знаходиться на Борщагівці, навпроти ринку Дніпро. Рух швидкісного трамваю в зоні конфлікту було заблоковано. На зупинці Потапова стояла машина ДАІ, міліціонери відправляли усіх в об’їзд, у бік Окружної.

На місці конфлікту зібралося більше сотні людей. Деякі не мали відношення ні до гаражів, ні до будівельної компанії, їх обурювало те, що не ходять трамваї. Кондуктори виходили з вагонів і кричали на "демонстрантів", як називали членів гаражного кооперативу. Ті були налаштовані рішуче. Заявляли, що з місця не зрушаться, оголосять голодування.

Видання зазначає, що конфлікт виник зненацька. За словами людей, вони справно платили по 60 грн. на місяць за оренду, нікого не попереджали про "виселення". Більшість з них володіє залізним будиночком уже 15 років. У гаражах залишилися машини, особисті речі. Один власник гаражу зробив кілька спроб прорватися через огорожу, але охоронці йому не дозволили. Чоловік обурювався, тому що в гаражі в нього залишилися ключі від квартири.

Після обіду на місце подій з лікарні прибув голова кооперативу Володимир Петрович. Він розповів, що напередодні його примусово змусили підписати документи про передачу території під гаражним кооперативом цієї будівельної компанії. За його словами, охоронці прийшли до нього на роботу, побили, зламали пальці.

Представники будівельної компанії відмовилися коментувати ситуацію. Але кооперативникам доводили, що в них є рішення Господарського суду, відповідно до якого тут вони можуть будувати паркінг для майбутнього житлового комплексу по сусідству. Міліція в конфлікт не втручалася, тільки спостерігала.

Ближче до вечора кооперативники все-таки прорвалися до гаражів. Охоронці били людей, у хід пустили сльозогінний газ. Протистояння продовжується, сторони обіцяють знову перекривати дорогу.

На місце подій виїжджав замголови Святошинської районного державної адміністрації Андрій Севостьянов. Як розповіли в прес-службі, чиновник говорив про грошову компенсацію (без конкретних сум) власникам гаражів, але поки-що домовитися не вдалося.

Керівник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук повідомив про те, що на вулиці Картвелішвілі, 4, затримали трьох приватних охоронців. Їх доставили в райвідділ для поясненнь, чому вони не пускали людей.

Водночас у головному куправлінні будівництва й архітектури столиці заявили, що проект паркінгу по вулиці Картвелішвілі, 4, на погодження до них не надходили.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.