Фортеця Кам’янця-Подільського відкриває чергові таємниці

Автор/джерело -  © “20 хвилин”



Дата публiкацiї - 13.06.2018 21:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28742

Археологи розповіли про унікальні знахідки на території Старої фортеці.

На території Старого замку у Кам’янці продовжуються розкопки. Наразі археологічні дослідження на місці розташування церкви Покрови Богородиці та костелу святого Станіслава. Нещодавно археологами там було розкрито 5 поховань, зокрема, парне поховання, та залишки будівлі, яка, ймовірно, є склепиком в якому був похований один з магнатів Потоцьких (згідно опису 1613 року).

На сторінці музею-заповіднику у мережі Фейсбук, повідомляється, що уже розчищено фрагмент південної вівтарної частини Покровської церкви, товща кам’яного фундаменту на глиняному розчині становить 0,30-0,60 м. Розкрита більша частина склепика в якому був похований Микола Потоцький.

Згідно досліджень українського історика Віталія Михайловського, Микола Потоцький був кальвіністом та похований на території кам’янецького замку. Не виключено, що під час переходу міста під владу турків поховання було перенесено. Коли ж вдалося розчистити парне поховання, несподівано між ребрами чоловіка віднайшли наконечник стріли. Попередньо його датують 12-13 століттям.

Між ребрами чоловіка віднайшли наконечник стріли

А кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Ігор Старенький на сторінці у мережі Фейсбук, розповів про ще одну знахідку – розграбоване поховання.

«Пограбоване поховання в межах фундаментів Покровської церкви. Не виключено, що це залишки розграбованої гробниці Коріатовичів», - зазначив науковець.

Фото Ігоря Старенького


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.