Коронавірус: в Україні виявлено ще два випадки СOVID-19

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 16.03.2020 17:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30576

Дві жінки у Чернівецькій області виявилися інфікованими коронавірусом SARS-CoV-2. Загальна кількість заражень збудником СOVID-19 в Україні сягнула п’яти.

В Україні підтверджено два випадки захворювання гострою респіраторною хворобою СOVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 16 березня.

"Від початку року Центр громадського здоров’я України отримав 94 підозри про нову коронавірусну інфекцію. За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії центру отримано п’ять позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) і Житомирська (1) області", - йдеться в повідомленні.

При цьому два нових випадки зафіксовані у Чернівецькій області. Раніше повідомлялося про двох заражених коронавірусом у Чернівецькій області та одну особу - у Житомирській. Одна особа при цьому стала жертвою СOVID-19 в Україні.

Десятки підозр на COVID-19

Всього у Чернівецькій області з підозрами на хворобу, що викликає коронавірус SARS-CoV-2, госпіталізовано 30 осіб. Про це на брифінгу 16 березня повідомила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

При цьому семеро з цих пацієнтів мали негативний результат аналізу на коронавірус, а п’ятеро вже навіть були виписані з лікарні. За словами Гусак, у одного пацієнта було отримано негативний результат на SARS-CoV-2, хоча напередодні він був позитивним. Гусак зазначила, що, якщо й через два дні результат тесту буде негативним, цього пацієнта випишуть.

Водночас у Львівській інфекційній лікарні зараз перебувають вісім пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу COVID-19. Директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько зазначив, що результати їхніх аналізів будуть відомі приблизно через два дні.

Міста України запроваджують карантин через коронавірус

Також протягом понеділка, 16 березня, збільшується кількість українських міст, які запроваджують надзвичайні заходи для протидії поширенню хворобі COVID-19. Запоріжжя, Миколаїв, Івано-Франківськ і Полтава з наступного дня закривають через коронавірус усі громадські місця, крім продуктових магазинів, аптек, заправок та банків. Про ці заходи на своїх сторінках у Facebook повідомили мери цих міст.

Раніше про закриття усіх закладів, окрім життєво необхідних, повідомляли у Києві, Одесі та Львові.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.