СБУ викрила організоване угруповання на підробці сотень паспортів країн Євросоюзу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.09.2020 19:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30963

СБУ викрила та припинила протиправну діяльність групи мешканців Хмельницької та Чернівецької областей, які підробляли паспорти країн Євросоюзу.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники працювали під вивіскою турфірми, яка допомагала громадянам отримати документи для роботи за кордоном. Ділки продавали їм фальшиві ІD-картки резидентів кількох східноєвропейських країн під виглядом офіційних документів, що дають право на перебування та працевлаштування. «Липові» документи коштували у середньому 300-500 євро.

Співробітники спецслужби задокументували низку фактів реалізації підроблених документів. «Турфірма» діяла приблизно 2 роки і до введення карантинних обмежень щомісяця виготовляла 20-30 фальшивих документів. Зараз масштаби бізнесу дещо впали.

Під час проведення санкціонованих обшуків у помешканнях та за місцем роботи фігурантів виявлено оргтехніку, що використовувалась для підробки документів, копії бланків паспортів, чорнову документацію, банківські картки, мобільні телефони, а також інші речові докази причетності до протиправної діяльності. Усе вилучене направлено на криміналістичну експертизу.

Наразі організатору та одній з його спільниць повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення підозр ще двом учасникам протиправного бізнесу.

Триває слідство.

Операцію із викриття зловмисників проводило управління СБУ у Хмельницькій області спільно з відділом протидії торгівлі людьми ГУ Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.