Вчені знайшли спосіб знищити коронавірус за дві хвилини

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.12.2020 19:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31193

Дослідники з’ясували, що деякі зубні пасти і ополіскувачі можуть знищити коронавірус в роті на 99,9%. У той же час медики попереджають, що ці засоби потрібно використовувати для профілактики, а не для лікування COVID-19.

Зубні пасти, які містять цинк або олово, можуть нейтралізувати коронавірус на 99,9% за дві хвилини. До такого висновку прийшли американські вчені, результати їх дослідження опубліковані в медичному журналі Британської стоматологічної асоціації British Dental Journal.

Окрім зубної пасти знищити коронавірус в роті змогли ополіскувачі для порожнини рота з хлоридом цетилпіридинію. Це антимікробний компонент широкого спектру дії, який також можна зустріти в складі зубних паст, пастилок і спреїв для горла.

Щоб майже повністю знищити коронавірус в роті, ополіскувачу з хлоридом цетилпіридинію знадобилося 30 секунд, говориться в публікації.

Дослідження у співпраці з Науково-дослідним інститутом охорони здоров’я Медичної школи Рутгерса в Нью-Джерсі і регіональними лабораторіями біологічної безпеки проводила компанія Colgate. Лабораторні дослідження показали, що певні види зубної пасти, рідин для полоскання рота і спреїв для рота нейтралізували SARS-CoV-2 - вірус, що викликає COVID-19, - більш ніж на 99%. Клінічний тест, проведений перед процедурою з COVID-19-позитивними пацієнтами, показав, що певні рідини для полоскання рота з хлоридом цетилпіридинію (CPC) плюс цинк, перекисом водню або хлоргексидином значно знижують кількість вірусу в ротовій порожнині протягом 30 і 60 хвилин після полоскання.

«Властивості цетилпіридинію хлориду необхідно використовувати не для лікування COVID-19, а для профілактики, так як речовина може зменшувати концентрацію коронавірусу в роті», - зазначив головний науковий співробітник Центру ім. Гамалії, доктор медичних наук Анатолій Альтштейн, передає «Медвєстнік».

За його словами, хлорид цетилпіридинію розчиняє ліпидну оболонку вірусу SARS-CoV-2 і призводить до його знищення, тому «хворий COVID-19 неодмінно повинен користуватися ополіскувачем для порожнини рота», до складу якого входить ця речовина.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.