Ситуація на фронті: затишшя перед...

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.03.2021 15:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31367

Протягом минулої доби, 2 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню.

Про це повідомив пресцентр штабу ООС.

Так, поблизу селища Жовте, неподалік міста Щастя, було зафіксовано проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування, який вчасно було подавлено засобами РЕБ.

Від початку поточної доби збройні формування РФ один раз порушили домовленості досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Так, районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, окупанти відкривали прицільний вогонь з автоматичних станкових та протитанкових гранатометів.

Втрат та поранених серед захисників немає.
Основною метою дій російсько-окупаційних військ залишається провокування Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців, про що йдеться у Звіті СММ ОБСЄ від 2 березня.

Надалі триває перешкоджання роботі СММ ОБСЄ. Так міні БПЛА Місії зазнав перешкод під час моніторингу ОРДЛО в районі населених пунктів Каштанове та Петрівське неподалік Донецька.

А вранці 1 березня, представники збройних формувань РФ не пропустили патруль СММ ОБСЄ через блокпост поблизу населеного пункту Оленівка. та затримали їх на 5 годин.

Відповідно до розпорядження командувача ООС продовжено відновлення інфраструктури Донбасу.

Зокрема проведено ремонтні роботи на трансформаторній підстанції поблизу населеного пункту Водяне, що надало можливість відновити електропостачання в регіоні. Дотримання гарантій безпеки забезпечено Українською стороною СЦКК.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.