СММ ОБСЄ підтверджує неабияку вогневу активність на фронті

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.03.2021 11:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31376

3 березня у Донецькій області СММ зафіксувала 102 порушення режиму припинення вогню. За попередній звітний період він зафіксував десять порушень режиму припинення вогню в регіоні.

У Луганській області Місія не зафіксувала порушень режиму припинення вогню четвертий день поспіль.

СММ продовжила моніторинг районів роз’єднання поблизу Станиці Луганської, Золоте та Петрівське, а також спостерігала за людьми всередині району поблизу Золоте вдень.

Місія спостерігала, як зброя порушувала лінії виведення в непідконтрольному уряду районі Донецької області.

СММ сприяла та контролювала дотримання локалізованих режимів припинення вогню, щоб забезпечити технічне обслуговування, ремонт та експлуатацію критичної цивільної інфраструктури. Патруль СММ почув сім порушень режиму припинення вогню поблизу Донецької фільтраційної станції (ДФС), поблизу того часу, коли автобус із працівниками ДФС їхав до станції.

Місія продовжувала стежити за ситуацією мирних жителів, у тому числі на двох контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду та чотирьох відповідних блокпостах збройних формувань у Донецькій та Луганській областях.

СММ спостерігала, як 11 вантажівок з логотипом гуманітарної організації перетинали лінію зіткнення поблизу непідконтрольної уряду Весела Гори до підконтрольної уряду Щасті.

Свобода пересування Місії продовжувала бути обмеженою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.