У США прокоментували прокоментували заяву Зеленського стосовно НАТО

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.04.2021 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31463

Рішення стосовно вступу України до НАТО буде ухвалювати Альянс, заявила речниця Білого дому Джен Псакі, на прохання журналістів прокоментувати заяву президента України Володимира Зеленського стосовно важливості вступу України до НАТО для протистояння російській агресії.

Зеленський, після розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, зауважив: "Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ".

Україна давно прагне членства в НАТО, відзначила Псакі. Українська сторона піднімає це питання під час офіційних переговорів вже декілька років, передає Голос Америки.

«Це [вступ до НАТО] вже певний час є наміром України, ми вже тривалий час обговорюємо це, - додала речниця. - Стосовно України, ми надаємо їй рішучу підтримку, ми спілкуємось з ними і хочемо протистояти дестабілізуючим діям, але це рішення приймає НАТО».



Посадовиця підтвердила, що США підтримують суверенітет України а також заявила, що США «обговорюють із союзниками по НАТО те занепокоєння, яке викликає зростання напруги через порушення режиму припинення вогню».

У Міноборони США відзначили, що питання щодо прогресу України на шляху до членства у НАТО мають бути адресовані Північноатлантичному альянсу. Про це повідомляє кореспондент "Голосу Америки" з питань національної безпеки Джефф Селдін.



Раніше речник Міноборони США заявив, що мета дій Росії, яка накопичує війська поблизу українського кордону, лишається незрозумілою.

Як повідомляла Українська служба "Голосу Америки", у відповідь на прохання «Голосу Америки» прокоментувати слова українського президента, офіційний представник НАТО наголосив на твердості підтримки альянсом суверенітету і територіальної цілісності України.

У даному коментарі немає прямої відповіді на слова українського президента про ПДЧ, але там підтверджене неодноразово проголошене право вступу України в альянс.

«НАТО у питанні членства має політику відкритих дверей і союзники дотримуються свого рішення ухваленого на Бухарестському саміті 2008 року», - сказано у відповіді.

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.