Російські війська ведуть активні фортифікаційні роботи і вишкіл особового складу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.04.2021 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31470

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

8 квітня окупанти вчергове відновили роботи з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій поблизу Донецького аеропорту.

Того ж дня, передові підрозділи Збройних Сил України зафіксували проведення інженерних робіт з облаштування нових оборонних позицій у бік лінії розмежування поблизу населеного пункту Широкине.

Про факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

5 квітня, БПЛА дальнього радіуса дії СММ ОБСЄ, зафіксував озброєння збройних формувань Російської Федерації на тимчасово непідконтрольній Урядові України території, яке було розміщено з порушенням ліній відведення. 14 танків Т-72 були зафіксовано на полігоні в районі населеного пункту Бойківське, східніше Донецька.

Того ж дня, за межами виділених місць зберігання озброєння, на полігоні поблизу населеного пункту Покровка зафіксовано 18 танків, 6 причіпних гаубиць Д-30А «Жаба» та 3 самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика».

Збройні формування Російської Федерації на полігонах продовжують військові навчання та вишкіл найманців задля проведення збройних провокацій та ймовірної ескалації конфлікту.

Місія продовжує фіксувати факти перешкоджання патрулям СММ на тимчасово окупованих територіях.

Команда СММ перебувала на залізничній станції «Червона Могила» поблизу Вознесенівки на тимчасово окупованій території Луганської області однак через 5 хвилин член збройних формувань наказав патрулю Місії залишити цей район не надаючи жодних пояснень.

Збройні формування Російської Федерації, за допомогою сучасних засобів РЕБ, уже без приховування продовжують перешкоджати роботі БПЛА Місії ОБСЄ. Маючи можливість придушення апаратури БПЛА на дальності 50 км, російські найманці перешкоджають роботі літальних апаратів як над тимчасово окупованою територією, так і над територією підконтрольною Урядові України.

5 квітня, пролітаючи над підконтрольними Збройними Силами України населеними пунктами Степанівка, Шуми і Миронівка та населеним пунктом Новомиколаївка на непідконтрольній Урядові України території, БПЛА СММ дальнього радіуса дії зазнавав впливу перешкод сигналу GPS унаслідок глушіння.

БПЛА СММ малого радіуса дії 4 рази зазнавав впливу перешкод 6 квітня, пролітаючи над районами поблизу Ясне. Того ж дня, пролітаючи біля Докучаєвська, а також поблизу Первомайського та населеного пункту Бердичі, - відбулося глушіння сигналу БПЛА СММ.

Систематичні перешкоджання роботі патрулів СММ ОБСЄ на території ОРДЛО свідчать про намагання приховати підготовку та здійснення провокацій, спрямованих на дискредитацію ЗСУ та унеможливлюють верифікацію сфабрикованих окупантами фейків.

Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов’язань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.