Ситуація на фронті: російські окупанти стають активнішими

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.04.2021 22:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31479

Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.

Фрагменти російських мін ПОМ-2

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

З початку цієї доби зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 7 обстрілів по позиціям українських захисників та 2 дистанційних мінування мінами ПОМ-2.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населеного пункту ШУМИ російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У передмісті селища ЗАЙЦЕВЕ ворог здійснив обстріл у бік позицій Збройних Сил України з підствольних гранатометів та великокаліберних кулеметів, а біля населеного пункту ПІВДЕННЕ – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту ПІСКИ, противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок прицільного обстрілу позицій наших підрозділів збройними формуваннями Російської Федерації, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав вогнепальне кульове поранення, не сумісне з життям.

Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

У напрямку населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ, ворог двічі здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Сьогодні, 12 квітня, окупанти підступно провели дистанційне мінування житлового сектору населеного пункту Зайцеве, що на Донеччині. Заборонені Оттавською конвенцією протипіхотні міни ПОМ-2, були випущені по населеному пункту. Одна з цих мін влучила в приватний будинок. Дивом не постраждало літнє подружжя, яке мешкало поруч.

Особливість цих боєприпасів полягає в тому, що їх не можливо знешкодити без підриву.

Даний тип мін перебуває на озброєнні ЗС Російської Федерації.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували понад 2 гектари території та передали на знищення 38 вибухонебезпечних предметів.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.