Ситуація на фронті: росіяни ведуть вогонь, як у 2014 році, з цивільної забудови

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.04.2021 12:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31518

Збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об’єднаних сил.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Протягом поточної доби, 25 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

Поблизу селища ПІВДЕННЕ ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем.

Неподалік населеного пункту ПІСКИ окупанти двічі здійснили обстріли з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Українська сторона СЦКК інформує, що в інформаційному просторі на тимчасово окупованих територіях ширяться панічні чутки щодо обстрілів населених пунктів, які начебто ведуться Збройними Силами України із застосуванням забороненого озброєння, а саме артилерійських систем.

Зазначена інформація є нічим іншим як грубою провокацією російських пропагандистів, спрямованою на дезінформацію місцевого населення та розпалення конфлікту. При цьому окупанти вдаються до грубих порушень міжнародного гуманітарного права, ведучи провокаційні обстріли з міської забудови.

24 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

Неподалік населеного пункту ВОДЯНЕ, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У передмісті ПІСКІВ, російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу населених пунктів НОВГОРОДСЬКЕ, ЛЕБЕДИНСЬКЕ та ТРОЇЦЬКЕ окупанти вели вогонь з ручних та станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

23 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 20 порушень режиму припинення вогню, з яких 19 обстрілів та 1 дистанційне мінування.

Зокрема, неподалік населених пунктів НОВОСЕЛІВКА, НОВГОРОДСЬКЕ та ШУМИ противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120-го та 82-го калібрів, а біля ВОДЯНОГО – ще й з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. У передмісті АВДІЇВКИ, ПІСКІВ та МАР’ЇНКИ російські окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі населеного пункту ПІВДЕННЕ ворог здійснив обстріл з мінометів 120-го калібру та з протитанкового ракетного комплексу.

Поблизу ЛЕБЕДИНСЬКОГО, КРАСНОГОРІВКИ, ЛУГАНСЬКОГО та СВІТЛОДАРСЬКА ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля селища НОВГОРОДСЬКЕ збройні формування Російської Федерацій здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що вечірні обстріли населених пунктів ПІВДЕННЕ та ПІВНІЧНЕ велися російськими окупантами безпосередньо з житлових кварталів Горлівки.

Метою дій окупантів залишається провокування Збройних Сил України на ведення вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у руйнуванні цивільної інфраструктури та загибелі мирних мешканців. За планом проросійських найманців такий сценарій дасть змогу розпалити протистояння та реалізувати плани Москви по відношенню до України.

Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Станом на 7 годину ранку 26 квітня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4539 транспортних засоби, 5182 особи, з яких 4782 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів за підозрою про причетність до збройних формувань Російської Федерації та її найманців доставлялись 2 особи. Виявлено 63 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 11 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 607 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 856 осіб. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України – 5 і 5 відповідно.

Відмовлено в пропуску на КТУ через неможливість встановити ЕС «ВДОМА» та відмову від обсервації 12 особам. Збройні формування РФ не пропустили до тимчасово окупованих територій України 2 особи.

Слава Україні!







 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.