«Настамнет». Головний російський розвідник дав інтерв’ю ВВС

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.05.2021 22:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31572

Чільний представник російських спецслужб скористався нагодою інтерв’ю британському телебаченню, щоб знову заперечити причетність Москви до фактично усіх зловмисних дій, що стали причиною глибокого ускладнення відносин Росії з Заходом в останні роки.

Директор Служби зовнішньої розвідки Росії (СВР) Сергій Наришкін, якого називають одним з найближчих соратників президента Путіна, вчергове використав аргумент про «відсутність доказів» стосовно звинувачень, на яких наполягають Сполучені Штати, Велика Британія та інші країни, передає Голос Америки.

Ім’я Сергія Наришкіна з 2014 року перебуває у санкційних списках США, Європейського Союзу і України за участь у діях Росії проти України, зокрема за захоплення Криму та за війну на Донбасі.

У розмові з кореспондентом Бі-Бі-Сі у Москві Наришкін спробував перекласти на Захід відповідальність за одну з найгучніших справ - кібернапади SolarWinds.

Про ті напади повідомили у грудні 2020 року, коли виявили, що хакери внесли зміни у програмне забезпечення американської компанії SolarWinds, яке потім було завантажене у вигляді оновлень в комп’ютерні мережі низки урядових служб США, а також американських та європейських приватних компаній.

Наришкін послався на твердження, що саме американські і британські спецслужби використовують вразливості комп’ютерних мереж для збору інформації.

Голова СВР, усміхаючись і жартуючи, назвав звинувачення на адресу Росії про «кібернапади, отруєння, втручання у вибори» сюжетами «поганих детективів».

США у квітні 2021 року запровадили нові санкції проти Росії, заявивши, що російські спецслужби ФСБ, ГРУ та СВР вчинили «одні з найбільш небезпечних кібернападів у нещодавній історії, включаючи кібернапад SolarWinds».

Окремо Міністерство фінансів США зазначило участь ГРУ в застосуванні вірусу NotPetya в Україні, а також у проведенні «кібернападів на урядові системи та критичну інфраструктуру в Україні та Грузії, операцій зі зламу систем та витоку інформації в США та Франції».

Британський міністр закордонних справ Домінік Рааб цього місяця повторив звинувачення на адресу Москви і заявив, що Росія відповідальна не лише за дії агентів спецслужб, але й за діяльність хакерів - злочинців на російській території.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.