ВМС України і кораблі Великобританії провели спільне тренування

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.05.2021 19:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31599

У північно-західній частині Чорного спільна корабельно-катерна тактична група Військово-Морських Сил України та Королівства Великої Британії провели тренування в морі типу PASSEX.

Про це повідомила агенція МО Армія інформ.

Метою заходу було підтримання безпеки в Чорноморському регіоні, вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів двох країн відповідно до стандартів Північноатлантичного Альянсу. Окрім надводних бойових одиниць, до навчань залучався вертоліт Мі-14 морської авіаційної бригади національного флоту.

Дводенне тренування проходило у декілька етапів, зокрема, корабельно-катерною групою було відпрацьовано маневрування в строях та ордерах, організацію протиповітряної оборони, відбиття атак швидкісних малорозмірних плавзасобів умовного противника, постановка димової завіси тощо. Під час виконання спільних елементів основна увага приділялась підвищенню взаємосумісності та злагодженості дій екіпажів.

— Постійна участь сил українського флоту в тренуваннях типу PASSEX дає змогу для вдосконалення майстерності, морської виучки, обміну досвідом та опанування стандартів НАТО. Адже, одним із дієвих шляхів досягнення оперативної і технічної сумісності з флотами держав-членів Альянсу проходить саме через площину відпрацювання спільних дій з іноземними кораблями в морі, — зазначив командувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа. Тренування типу PASSEX — це досвід, задля готовності разом стати на захист безпеки, стабільності та миру в Чорноморському регіоні, — додав він.

Крім того, на переході морем особовим складом було відпрацьовано корабельні навчання з передачі вантажів повітряним і траверзним способом, ведення розвідки, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства та проведено пошуково-рятувальну операцію.

Варто відмітити, що комунікація між екіпажами корабельно-катерної групи здійснювалась виключно англійською мовою відповідно до міжнародної системи сигналів MTP. За ходом тренувань типу PASSEX активно спостерігали кораблі Чорноморського флоту РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.