США оголосили боротьбу із корупцією пріоритетом національної безпеки

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 3.06.2021 19:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31623

Президент США Джо Байден сьогодні оприлюднить Меморандум щодо досліджень національної безпеки (NSSM), який визначає боротьбу із корупцією, як ключовий інтерес національної безпеки США.

Відповідну заяву розміщено на сайті Білого дому.

Відповідно до меморандуму, протягом 200 днів уряд США має провести аналіз та підготувати доповідь з рекомендаціями для адміністрації Сполучених Штатів Америки та партнерів щодо боротьби із корупцією.



Як відзначає американське видання Politico, раніше Джо Байден заявляв, що США мають просувати та захищати демократію від авторитарних систем таких, як у Китаї та Росії, і корупція заважає досягненню цієї мети.

Заява Білого дому вказує, що для адміністрації США боротьба із корупцією є "пріоритетом національної безпеки", і що уряд США "пообіцяв очолити міжнародні зусилля щодо створення прозорості у глобальній фінансовій системі та закриття лазівок, які підривають демократію".

Рекомендації, які відповідно до Меморандуму має підготувати уряд США, покликані дозволити Америці та її партнерам: модернізувати, координувати та підтримувати зусилля щодо більш ефективної боротьбі із корупцією; долати незаконні фінансові потоки; притягнути до відповідальності суб’єктів корупції; розбудувати міжнародні партнерства; покращити міжнародну допомогу.

Коментуючи заяву Білого дому, відомий експерт з питань України, колишній член наглядової ради "Укрзалізниці" Андерс Аслунд, назвав її "важливою".

"Ініціатива Байдена щодо посилення антикорупційних зусиль - це важлива подія. Тирани - подібні Путіну - використовують корупцію, як зброю, та для приховування незаконно отриманих статків. Ми маємо посилитись і підштовхнути наших друзів/союзників для посилення", - твітує колишній координатор санкцій Держдепу США Даніел Фрід, нині експерт аналітичного центру Atlantic Council.

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.