Російські війська зухвало перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.06.2021 12:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31632

Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування Російської Федерації застосовують засоби радіоелектронної боротьби для інформаційно-пропагандистської кампанії щодо дискредитації Збройних Сил України та перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ на території Донецької та Луганської областей.

Російська РЕБ Р-934Б «Синиця»

Основні зусилля окупантів при застосуванні засобів РЕБ спрямовані на глушіння керуючого сигналу БпЛА безпосередньо над підконтрольною Уряду України територією в місцях зльоту та посадки літальних апаратів Місії в районі населених пунктів Костянтинівка, Степанівка та Бахмут, що має на меті дискредитацію ЗС України в очах СММ ОБСЄ та міжнародних партнерів, повідомляє пресцентр штабу ООС.

Враховуючи високу ефективність БпЛА СММ ОБСЄ дальнього радіусу дії типу S-100, російсько-окупаційні війська систематично перешкоджають їхньому застосуванню. Внаслідок цього, протягом березня-квітня 3 літальні апарати Місії були виведені з ладу і їх польоти були відкладені майже на місяць.

За оцінкою Української сторони СЦКК, активна діяльність російських комплексів РЕБ зафіксована в районах населених пунктів Донецьк, Горлівка, Первомайськ, Безіменне. Звідси окупантами створюється значна за площею зона глушіння керуючого сигналу БпЛА СММ ОБСЄ, в першу чергу дальнього радіусу дії. Це дозволяє перешкоджати їх польотам фактично вздовж всього маршруту. Найбільш інтенсивні перешкоди встановлюються безпосередньо під час посадки на підконтрольній Україні території.

Підтвердженням цього є черговий факт фіксації 01.06.2021 року технічними засобами СММ ОБСЄ комплексу РЕБ російського виробництва РБ-636 «Свєт-КУ» на тимчасово окупованій території. Комплекс прийнятий на озброєння ЗС РФ у 2012 році.

Також БпЛА дальнього радіусу дії СММ ОБСЄ фіксували комплекси РЕБ Р-330Ж «Житель», Р-934Б «Синиця», РБ-636 «Свєт-КУ», РБ-341В «Леєр-3».

Технічні характеристики комплексів РЕБ, що застосовуються РФ на тимчасово окупованих територіях, забезпечують створення перешкод системам управління БпЛА Місії на дальність близько 50 км.

Разом з тим, враховуючи особливості комплексу РБ-341 «Леєр-3», який може бути застосований з повітряного носія, зокрема БпЛА «Орлан-10», дальність дії засобів РЕБ може бути значно більшою і досягати 120 км.

Таким чином, суттєва активізація засобів РЕБ противника покликана відкоригувати невтішні для російсько-окупаційних військ показники перешкоджанням діяльності СММ ОБСЄ на тимчасово окупованій території та перекласти відповідальність на українську сторону.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.