Представниця Пентагону підтвердила підтримку України з боку США

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 9.06.2021 08:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31635

Підтримка суверенітету, територіальної цілісності і євроатлантичних прагнень України з боку США є непохитною.

Лора Купер

Про це заявила заступниця помічника міністра оборони по Росії, Україні і Євразії Лора Купер на віртуальній конференції «Демократія в дії: нульова корупція» (Democracy in Action: Zero Corruption).

За її словами, Україна є найважливішим партнером на передовій лінії російської агресії. Росія окупувала Крим і підживлює конфлікт на Донбасі, намагаючись силою змінити кордони, сказала вона.

«Ми не повинні сприймати це як доконаний факт. Російська агресія - це питання не лише України, а й загроза Європі, США і стабільності міжнародного порядку », - заявила Купер.

Як заявила Купер, США віддані тому, щоб двері НАТО залишалися відкритими для таких претендентів, як Україна, коли вони будуть готові і здатні виконувати зобов’язання, пов’язані з членством, і робити внесок у безпеку євроатлантичного регіону.

З цією метою США продовжать роботу з урядом України і закликатимуть його провести глибокі, всеосяжні і своєчасні реформи, які необхідні для просування її євроатлантичних прагнень в підтримку безпечної, процвітаючої, демократичної і вільної України, заявила Купер.

«Я також хочу підтвердити, що США як і раніше прихильні продовженню нашого політичного, економічного і військового співробітництва з Україною на підтримку ще більш сильного і міцного стратегічного партнерства між двома нашими великими країнами», - сказала вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.