СММ ОБСЄ підтверджує активізацію росіян

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.06.2021 19:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31651

Станом на вечір понеділка, було зафіксовано суттєве зростання вогневої активності на лінії розмежування.

У Донецькій області СММ зафіксувала 33 порушення режиму припинення вогню, включаючи один вибух. За попередні 24 години воно зафіксувало 19 порушень режиму припинення вогню в регіоні.

У Луганській області Місія зафіксувала 11 порушень режиму припинення вогню та жодного вибуху. За попередні 24 години в регіоні було зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню.

Російські військові обстріляли зі стрілецької зброї міні-безпілотний літальний апарат СММ (БПЛА) у непідконтрольній уряду Василівці Донецької області.

СММ продовжила моніторинг районів роз’єднання поблизу Станиці Луганської, Золоте та Петрівське.

Місія сприяла та контролювала дотримання локалізованих режимів припинення вогню, щоб забезпечити функціонування критичної цивільної інфраструктури.

СММ продовжувала стежити за ситуацією мирних жителів, у тому числі на чотирьох контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду та трьох відповідних блокпостах збройних формувань у Донецькій та Луганській областях.

Місія відвідала два пункти пропуску через державний кордон України в Донецькій області.

СММ спостерігала за проведенням масових акцій у Київі.

Свобода пересування Місії продовжувала бути обмеженою, в тому числі на блокпості збройних формувань у Бессарабці, на півдні Донецької області. БПЛА СММ знову зазнали декількох випадків перешкод сигналу GPS, і його польоти БПЛА на великі відстані були скасовані через подвійні перешкоди сигналу GPS, які оцінюються як спричинені глушенням.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.