ВПС США двічі піднімали винищувачі F-22 через російські навчання біля Гаваїв

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 23.06.2021 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31673

Американські ВПС двічі піднімали винищувачі F-22 Raptor через наближення російських бомбардувальників, що брали участь у військових навчаннях неподалік Гаваїв, ​повідомляє ABC.

У заяві ABC неназваний високопосадовець Пентагону пояснив, що російський бомбардувальник не підходив ближче ніж 150 миль (240 км) до берегів Гаваїв.

А речник індо-тихоокеанського командування збройних сил США повідомив, що "Тихоокеанська авіація регулярно проводить операції у повітрі довкола Гаваїв", і що "ВПС США віддані гарантуванню безпеки країни й також свободі та відкритості індо-тихоокеанського регіону для всіх націй".

Інциденти стались минулого тижня, 13 і 18 червня, коли росіяни проводили свої маневри в океані, пише місцеве видання Honolulu Star-Advertiser. У цей же час в Женеві зустрічались президенти Джо Байден і Володимир Путін.

За даними журналістів, загалом у повітря піднімали три винищувачі F-22s та літак-дозаправник KC-135, вони були підняті у відповідь на наближення "Tу-95 або Tу-142". Тим часом, біля берегів острова Оаху в міжнародних водах був присутній російський корабель розвідки.

Як зазначає CBS News, у "найбільших маневрах в Тихому океані з часів Холодної війни" також брали участь низка військових кораблів, патрульних літаків і бомбардувальників.

В останні роки американські винищувачі перехоплювали чимало російських військових літаків у повітряному просторі біля американських територій, зокрема, неподалік Аляски.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.