Розпочалися міжнародні навчання «Сі Бриз-2021»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.06.2021 10:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31682

28 червня, у місті Одеса за участю представників близько 30-ти країн-учасників відбулася урочиста церемонія відкриття українсько-американського навчання «Сі Бриз-2021».

Про це повідомляє пресцентр МО України.

Захід тривав під керівництвом командувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапи. Темою цьогорічного багатонаціонального навчання є проведення міжнародної морської операції з безпеки у кризовому регіоні відповідно до стандартів НАТО задля підтримання миру та безпеки. Мета − набуття досвіду дій у міжнародному середовищі під час проведення операцій у складі багатонаціональних сил міжнародних операцій. Керівництво від української сторони буде здійснюватися заступником командувача ВМС ЗС України капітаном 1 рангу Олексієм Доскато, від США − капітаном 1 рангу Стюартом Бауман (Stuart Bauman).

Цього року навчання серії «Сі Бриз» є наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість держав-учасниць, воно триватиме з 28 червня по 10 липня у місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни. У «Сі- Бризі» беруть участь біля 30 кораблів, катерів та суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5000 особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки. Керування застосуванням та забезпечення взаємодії міжнародними, міжвидовими, міжродовими і міжвідомчими угрупованнями покладено на Морське командування ВМС ЗС України, яке було створено з метою розділення функцій генерування та застосування відповідно до стандартів НАТО та плану реформування українського флоту.

− Цього року участь у «Сі Бризі» беруть представники майже всіх континентів світу, це знак того що Україну підтримує весь цивілізований світ. Навчання, яке має велику історію починаючи з 1997 року, має потужний меседж − це підтримка стабільності та миру в нашому регіоні. Наша мета − зробити Чорне море безпечним для країн усіх континентів, — наголосив під час своєї промови командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа. − Також під час цього навчання буде проведено оцінку 2-х підрозділів та 2-х кораблів за стандартами НАТО. «Сі-Бриз» є одним із головних інструментів, який наближає ВМС до стандартів Північноатлантичного альянсу, − додав він.

Головними завданнями буде всебічна підготовка військовослужбовців, штабів та підрозділів ВМС ЗС України до спільних дій з військовими формуваннями Збройних сил держав-членів НАТО, здобуття досвіду з питань оперативного планування, ведення бойових дій за стандартами та процедурами НАТО, підвищення рівня взаємосумісності та міжвидового співробітництва між ЗС України, іншими збройними формуваннями України та Збройними силами держав-членів та партнерів Північноатлантичного альянсу.

Основний акцент буде зроблено на відпрацюванні таких елементів, як протичовнова, протикатерна, протиповітряна оборони, протимінні дії, прибережні, річні й морські операції з перехоплення і протидії незаконним збройним формуванням. Не менш важливими буде протидія інформаційним операціям та кібербезпека, оборона важливих об’єктів інфраструктури за підтримки авіаційних, сухопутних підрозділів та сил спеціальних операцій. Під час берегової компоненти навчань буде відпрацьовано взаємодію багатонаціональної тактичної групи під час спільної операції «у кризовому регіоні» за участю морських піхотинців і спеціальних підрозділів країн-учасниць.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.