Пентагон: навчання «Сі Бриз» підтримують безпеку та стабільність в регіоні і не спрямовані на провокації

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 30.06.2021 18:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31692

Організовані Україною та США військові навчання «Сі Бриз», що розпочались цього тижня в Чорному морі, спрямовані на підтримку стабільності в регіоні шляхом покращення взаємодії країн-членів НАТО та партнерів.

На цьому наголосив речник Пентагону США Джон Кірбі під час брифінгу у вівторок.



«Як пояснив під час церемонії відкриття [навчань] заступник капітана командувача Кайл Грант, морські навчання в міжнародних водах не містять жодних провокацій і він абсолютно правий», - зауважив Кірбі.

Цього тижня учасники відпрацьовуватимуть інтеграцію сил, зауважив він. Учасники діятимуть «за заздалегідь розробленим сценарієм, щоб покращити обізнаність щодо моря і потім перейдуть до непрописаного сценарію з тестування динамічних морських спроможностей учасників», - додав він.

Навчання «Сі Бриз» проводяться з 1997 року. Цьогорічні навчання є наймасштабнішим. В них бере участь рекордна кількість учасників а також буде задіяно близько 30 кораблів, понад 30 літаків і до 5000 військових, повідомляють організатори.



Для участі в навчаннях до Одеси прибув ракетний есмінець США USS Ross. У вівторок організатори навчань заявили, що Ross перебуває в порту Одеси і зауважили, що інші повідомлення є неправдивими.

Раніше в соцмедіа з‘явились дописи, в який йшлося про буцімто курс корабля до вод поблизу Криму.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.