Як і слід було здогадуватися, місця розведення військ захоплені росіянами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.07.2021 13:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31707

Українська сторона СЦКК повідомляє про збільшення кількості провокацій в районі населеного пункту Золоте 4, де 05 липня 2021 року найманці РФ здійснили низку обстрілів позицій Збройних Сил України з напрямку населеного пункту Золоте-5, в тому числі із застосуванням зброї, забороненої Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Зокрема, окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За оцінкою УС СЦКК подібні штучні загострення провокуються найманцями напередодні засідань ТКГ та використовуються як привід для подальшого блокування роботи КПВВ "Золоте", а разом із ним і пункту пропуску "Щастя".

Головною метою загострень є пошук окупантами приводу для висування вимог Українській стороні щодо надання додаткових гарантій безпеки, які буцімто є умовою відкриття зазначених пунктів пропуску.

УССЦКК вкотре наголошує на тому, що КПВВ "Золоте" знаходиться безпосередньо на ділянці розведення, де діють безстрокові гарантії безпеки з обох сторін, у зв’язку з чим дії окупантів носять свідомо провокативний характер і понад півроку гальмують процес відкриття КПВВ.

За даними СММ ОБСЄ, в районі ділянки розведення "Золоте" фіксуються й інші порушення з боку НЗФ, пов’язані з перебуванням на ділянці сторонніх осіб, проведення несанкціонованих робіт, першкоджання роботі БПЛА Місії.

Такі дії ЗФ РФ спрямовані на подальшу ескалацію обстановки в пунктах пропуску, що використовується кремлівськими найманцями як привід для повного або вибіркового обмеження прав громадян на свободу пересування і свободу вибору місця проживання, закріпленого ст. 12 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.