Росія може швидко перейти від навчань до «серйозного сценарію» – глава Бундесверу

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 7.07.2021 21:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31714

Росія постійно випробує західні країни та готова швидко перейти від військових навчань і провокацій до активних дій.

Про це заявила міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер під час інтерв’ю, організованого Німецьким товариством зовнішньої політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Все це демонструє спроможність російської сторони дуже швидко перейти від маневрів до серйозного сценарію», - сказала міністр, коментуючи «шоу сили», яке зараз відбувається в Чорному морі, через військові маневри. Також вона додала, що такий розвиток подій є погодженим, схваленим.

Крамп-Карренбауер підкреслила, що військові навчання російської армії не є нормальними навчаннями, а постійними провокаціями – будь то в небі над Балтикою, в Північному або в Чорному морі.

У глави Бундесверу склалося враження, що Росія випробовує межі, чи можна їх перейти, чи буде протидія.

«Коли російська сторона має відчуття, що вона може щось зробити і їй це дозволяють, вона буде випробувати ці кордони й надалі», - зазначила політик, нагадавши, що Кремль діяв саме за цим принципом 2014 року – з Кримом, зі сходом України.

Подібне, на її думку, відбувається і зараз, зокрема, навколо дебатів щодо інтеграції України в НАТО: «спробувати так просунути ці дебати, що, можливо, знову й знову створюються підстави для того, щоб зробити наступний крок; це дуже продумана гра в шахи», - сказала Крамп-Карренбауер.

Крамп-Карренбауер заявила, що вважає за необхідне чітко визначити позицію щодо РФ, дати чітко зрозуміти, що є межа, кордони, за якими буде реакція. Водночас, додала вона, Німеччина, Захід залишаються відкритими для діалогу, але «він має бути серйозним, а не дитячим».

Нагадаємо, навесні цього року Росія під виглядом навчань стягнула до кордону з Україною та в Крим десятки тисяч солдатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.