В Одесі урочисто завершились навчання «Сі Бриз-2021»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.07.2021 07:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31723

Керівництво навчань зазначило, що це наймасштабніші навчання цієї серії, в якій брали участь представники понад 30 країн.

як повідомляє пресцентр МО, під час церемонії закриття командувач Військово-Морських Сил ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа подякував усім учасникам навчань за високий рівень підготовки та ефективне виконання завдань.

«Наші кораблі пройшли більше ніж 12 тисяч миль, наші водолази більше ніж 330 разів спускалися під воду, пілоти більше ніж 80 годин провели у повітрі, українські й американські морські піхотинці, військові Молдови та Грузії спільно відпрацьовували заходи на суходолі у трьох областях України. Це вкотре продемонструвало нашу спроможність відпрацьовувати спільні завдання за стандартами НАТО», — зазначив контрадмірал Олексій Неїжпапа. — «Навчання «Сі Бриз-2021» завершено. Це ще одна наша маленька спільна перемога, яка дає можливість бути разом у морі, в повітрі та на суші. Ми сьогодні маємо силу, яка в єдності й спільних поглядах і цінностях, які захищають наші народи. Дякую колегам з 6-го флоту США за ту підтримку та спільну організацію цих навчань, а також решті партнерам».

За словами першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України генерал-полковника Михайла Коваля, всі заходи, які проводилися під егідою навчань «Сі Бриз», мають важливе значення для стабільності в Азово-Чорноморському регіоні нашої держави, адже завдання, які виконувалися, є чіткою пересторогою для агресора у тому, що ми готуємося дати гідну відсіч.

Також під час навчань підрозділи ВМС ЗС України проходили оцінювання за стандартами НАТО. Зокрема пройшли самооцінювання патрульні катери «Слов’янськ» і «Старобільськ», а також рота морської піхоти ВМС.

«Позаду тисячі годин важкої роботи, нескінченна кількість обговорень у процесі планування навчань, які згодом успішно практично реалізувалися. 30 країн, близько 5 тисяч учасників, 30 одиниць кораблів і катерів, а також 40 літальних апаратів здійснили сотні спільних заходів у територіальних водах України, в міжнародних водах та у повітряному просторі», — звернувся до учасників навчань заступник командира тактичної групи «65» 6-го флоту ВМС США капітан 1 рангу Кайл Гант. — «Разом ми спланували та провели спільні заходи, які мали допомогти всім нам навчитися відстоювати та захищати власну територію та діяти в інтегрованому військовому середовищі. Навчання «Сі Бриз», починаючи ще з 1997 року, завжди стосувалися глобального партнерства заради миру і світ продовжує чути цей чіткий меседж. За останні 2 тижні було опубліковано близько 15 тисяч статей 35 мовами. Світ розуміє, що ці навчання не є відповіддю будь-якій країні чи реакцією на будь-які події. Це чітка демонстрація нашої спільної рішучості та готовності просувати мир та стабільність в регіоні».

Варто додати, що під час урочистої церемонії найкращих учасників українсько-американського навчання було нагороджено відзнаками та цінними подарунками.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.