У Британії з’ясували, як таємні документи стосовно есмінця Defender потрапили на зупинку

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 20.07.2021 11:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31747

Розслідування Міноборони Великої Британії встановило, що секретні документи з детальною інформацією про есмінець Defender та британські збройні сили, які були знайдені у графстві Кент на автобусній зупинці, не було результатом шпигунством.

Про це повідомляє Independent.

«Ми впевнені, що знайшли всі документи. Слідство не виявило доказів шпигунства і дійшло висновку, що наші противники не отримали доступу до паперів», - заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Він додав, що документи були загублені через особисту помилку людини, яка нині вже відсторонена від роботи з «таємними документами».

Як повідомлялося раніше, наприкінці червня у Великій Британії у графстві Кент на автобусній зупинці знайшли секретні документи Міністерства оборони, що містять детальну інформацію про есмінець Defender та британські збройні сили.

23 червня Міноборони РФ заявило, що російські військові та прикордонники відкрили «попереджувальний» вогонь та зробили «попереджувальне» бомбометання по курсу британського есмінця Defender, коли він проходив біля берегів окупованого РФ Криму.

У Міністерстві оборони Великої Британії спростували заяву РФ про відкриття попереджувального вогню по есмінцю Defender, а також заперечили, що на шляху проходження корабля російською стороною проводилося бомбометання.

У британському відомстві додали, що корабель Королівського флоту здійснював мирний прохід територіальними водами України відповідно до норм міжнародного права.

Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що британський есмінець Defender діяв законно у міжнародних водах біля узбережжя окупованого РФ українського Криму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.